Je kunt een advocaat inhuren voor allerlei zaken, privé of zakelijk. Een advocaat wordt veel gebruikt bij echtscheidingen, huurovereenkomsten en nog veel meer. Door een goede advocaat in te schakelen kan je ervan uitgaan dat deze partijdig te werk zal gaan en aan jouw kant zal staan. In deze blog op Advocaatinschakelen.nl vertellen we je alles over de voordelen van een advocaat inschakelen om jou bij te staan!

Juridisch advies

Het eerste voordeel bij het inschakelen van een advocaat is dat hij je juridisch advies geeft en zorgt voor de onderhandeling met de betrokken partij. Door iemand in te schakelen die hier verstand van heeft, scheelt dat voor jezelf enorm veel tijd en je ziet minder dingen over het hoofd.

Een goede advocaat zal er in gespecialiseerd zijn om naar creatieve oplossingen te zoeken voor jouw zaak. Meestal zoekt hij naar een oplossing die voor beide partijen positief zal uitpakken.

Advocaten zijn overal in het land te vinden. Denk aan advocaten Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Maar uiteraard ook in kleinere steden of dorpen als advocaten Nijmegen, Delft en Arnhem.

voordelen van een advocaat

Rechtsbijstand

Advocaten zijn vaak erg kostbaar, maar heb je het geld nou niet voor een advocaat? Dan kunnen deze kosten ook gedekt worden door rechtsbijstand. Dit kan alleen als u een laag inkomen heeft en voldoet aan een aantal eisen.

De advocaten die in te huren zijn, zijn altijd ervaren. De opleidingsprocedure voor advocaten is namelijk erg lang. Na een universitaire studie moet er altijd nog een aantal jaar stage worden gelopen onder toezicht, voordat je jezelf kan verkopen als advocaat. Daarna wordt een advocaat beëdigd in de rechtbank.

Ook zijn advocaten vaak aangesloten bij een overkoepelende organisatie. Ben je niet tevreden over de acties van jouw advocaat, dan kun je altijd terecht bij deze overkoepelende organisaties waar de advocaat bij aangesloten is.

Het laatste en misschien wel belangrijkste punt van de voordelen van een advocaat, is dat hij vertrouwelijk is. Alles wat er wordt gezegd, blijft tussen advocaat en cliënt.

Wanneer is een bedrijf financieel gezond?

Waar betaal je belasting als een bedrijf in twee landen actief is? Wat zijn de fiscale mogelijkheden om exorbitante topinkomens te voorkomen? Belasting betalen: niemand ontkomt eraan. De overheid heeft die inkomsten nodig om maatschappelijke uitgaven te financieren. Als fiscaal econoom ken je de ins en outs van de belastingwetgeving en zie je de voor- en nadelen van een bepaald belastingsysteem. Deze opleiding is middels een thuisstudie of via klassikaal onderwijs goed te volgen (denk dan aan de studie fiscaal recht en economie). 

Toelatingseisen voor deze WO opleiding

VWO-diploma profiel Economie en Maatschappij, Natuur en Techniek (+ economie 1), Natuur en Gezondheid (+ economie 1) of Cultuur en Maatschappij (+ Economie 1 en wiskunde A2 of wiskunde B1). Met ingang van 2021: toegang met E+M, N+T en N+G. Profiel C+M aanvullen met wiskunde A of B. Als je geen economie 1 hebt, kun je deze deficiëntie in het eerste jaar wegwerken. Tevens kun je deze opleiding starten met een HBO-propedeuse, mits wiskunde A2 of wiskunde B1 op vwo-niveau (of nieuwe wiskunde A of B op VWO-niveau.

Is deze studie iets voor jou?

Als je fiscale economie studeert kun je goed overweg met cijfers. Je bent goed in getallen, rekenen en statistiek. Maar je bent ook geïnteresseerd in taal. Je vindt het leuk belastingwetten te doorgronden tot op de komma. En je hebt daarbij een goed analytisch denkvermogen. Want je bent geïnteresseerd in economische oorzaken en gevolgen van een bepaald belastingregime in de praktijk. Daarnaast heeft deze studie ook veel juridische raakvlakken. Recht en financiën zijn namelijk indirect praktisch altijd met elkaar verbonden. 

Wat houdt de opleiding precies in?

De bachelor fiscale economie duurt drie jaar. Het eerste jaar, de propedeuse, gaat grotendeels gelijk op met de studie bedrijfseconomie. Maar je volgt al wel het vak inleiding fiscale economie. In het tweede en derde jaar krijg je voor de helft juridische vakken als belastingrecht, ondernemingsrecht en vermogensrecht. Daarnaast volg je economische vakken als financiering, accounting en boekhouden. Na de bachelor volgt de master fiscale economie.

Waar kan je terecht voor werk?

Je houdt je bezig met belastingen voor bedrijven en particulieren. Je bent de helpende hand van een bedrijf en zorgt voor een correcte belastingafdracht. En je weet steeds de meest gunstige regeling te vinden. Maar je bent ook betrokken bij de opstelling van belastingtarieven als je voor de overheid werkt. Veruit de meeste fiscaal economen werken als adviseur voor een van de belastingadvieskantoren. Maar ze werken ook als ambtenaar op het Ministerie van Financiën of als belastinginspecteur. Verder hebben veel grote bedrijven, multinationals, banken en verzekeringsmaatschappijen, consumentenorganisaties en internationale organisaties als het IMF, de EU en de OESO fiscaal economen in dienst.

Op de vraag wat is strafrecht is eigenlijk een heel logisch antwoord: bij strafrecht wordt er door een rechter beoordeeld of er door iemand een strafbaar feit is gepleegd. Ook wordt er gekeken of de verdachte daarvoor een straf krijgt. De verdachte is schuldig totdat zijn onschuld is bewezen. Strafrecht gaat over alle wetten en regels waar elke Nederlander zich aan dient te houden. Daarbij kan strafrecht worden opgedeeld in twee soorten. Overtredingen en misdrijven. Lichte straffen worden gegeven bij overtredingen en de zwaardere straffen bij misdrijven. Ben jij verdachte van een strafbaar feit? Schakel dan altijd een strafrechtadvocaat in.

Een strafrechtadvocaat inschakelen bij lichte straffen?

Als we over lichte straffen praten hebben we het over:

 • Bekeuringen in het verkeer. Bijvoorbeeld: te hard rijden;
 • Het verstoren van de openbare orde;
 • Openbare dronkenschap;

Deze zaken worden in de meeste gevallen afgehandeld door de kantonrechter. Je hebt uiteraard altijd de mogelijkheid om hulp in te schakelen van een strafrechtadvocaat. Wel kunnen deze overtredingen zorgen voor een strafblad. Hierdoor is het bijvoorbeeld niet meer mogelijk om een VOG ook wel Verklaring Omtrent Gedrag te krijgen. Deze dien je steeds vaker te laten zien als je bijvoorbeeld een nieuwe baan wilt of vrijwilligerswerk wilt gaan doen. Denk daarom altijd goed na als je een overtreding begaat!

Een strafrechtadvocaat inschakelen bij misdrijven

Misdrijven zijn ernstige strafbare feiten. Denk dan bijvoorbeeld aan:

 • Mishandeling in de huiselijke kring;
 • Mishandeling in het algemeen;
 • Bedreigingen/stalking;
 • Door door opzet/moord
 • Drugshandel en drugstransport;
 • Valsheid in geschrifte en oplichting;

Deze lijst kunnen we nog veel verder uitbreiden maar zo hebben we in elk geval laten zien waar misdrijven onder vallen. Word je beschuldigd van een misdrijf? Dan is het ten alle tijde aan te raden om een strafrechtadvocaat in de hand te nemen. Deze kunnen je adviseren en helpen om strafvermindering te krijgen. Daarbij vertelt de advocaat je ook wanneer je beroep kunt doen op bijvoorbeeld zwijgrecht.

Het is natuurlijk altijd beter om te voorkomen dat je een misdrijf pleegt. Zoals je kunt lezen heeft die ook veel nadelen voor de toekomst als je daadwerkelijk een strafblad hebt. Je komt moeilijker aan een baan waardoor je minder goed een toekomst kunt opbouwen.

Ben jij niet blij met de naam die je van je ouders hebt gekregen? Of is er misschien een andere reden waarom je van naam wil veranderen? In deze blog op Advocaatinschakelen.nl geven we antwoord op de vraag; hoe kun je jouw naam laten wijzigen? Welke stappen moet je zetten en wie zijn er bij een naamswijziging betrokken?

Naamswijziging

Bij onze geboorte krijgt iedereen een naam toegewezen, meestal door de ouders. Deze naam wordt voor van alles gebruikt en is een belangrijk aanspreekspunt voor iedereen. Op alle officiële documenten komt deze naam te staan en onze voornaam is de manier waarop we meestal aangesproken worden, zeker als we mensen ontmoeten die we nog niet zo goed kennen. De voornaam, alhoewel hij vanzelfsprekend lijkt, kan daarom op veel verschillende manieren een belangrijke betekenis hebben voor iemand.

Natuurlijk hopen we dat we een mooie naam krijgen die goed bij ons past en waar we ons prettig bij voelen, maar dit is niet altijd het geval. Gelukkig kan er in bepaalde gevallen een voornaamswijziging aangevraagd worden.

Rechtbank en advocaten

Het wijzigen van een voornaam is een officieel proces en moet daarom plaatsvinden bij de rechtbank, met behulp van een advocaat. De advocaat doet voor jou de aanvraag van deze voornaamswijziging en kan je op alle punten van het proces te hulp staan indien dat nodig is. Een advocaat kan je een op maat gemaakt advies geven en alles rondom de voornaamswijziging duidelijk maken. Een goede advocaat is op de hoogte van alle vereisten en regels tijdens dit proces en kan u daarom goed adviseren over de mogelijkheden.

Zo kunnen ze je van tevoren laten weten of de reden van de aanvraag toelatend is en welke andere onderdelen bij zo’n aanvraag komen kijken. Daarnaast kan een advocaat je ook adviseren over wat er moet gebeuren met de tot dan behaalde belangrijke documenten waar de oude naam nog op vermeld staat.

Tip: Advocaat Alkmaar | Betaalbaar én Flexibel Advocatenkantoor Alkmaar

Over het algemeen zorgt de advocaat dat al het werk rondom deze aanvraag goed verloopt. Zo stellen zij het verzoekschrift op en dienen ze deze in bij de rechtbank. Als de aanvraag aan alle belangrijke regels voldoet, dan wordt deze door de rechtbank behandeld en volgt er een uitspraak met het resultaat.

Na een hoger beroepstermijn van drie maanden na de afronding van de aanvraag kun je de nieuwe officiële documenten, zoals een ID of paspoort, aanvragen met jouw nieuwe naam. De advocaat houdt je op de hoogte gedurende dit proces en zal waar nodig nieuwe stappen ondernemen.

Uitgelicht: Scheidingsadvocaat Alkmaar – Advocatenkantoor Appelman

naam laten veranderen

Redenen voor een voornaamswijziging

Een voornaam kan niet zomaar gewijzigd worden en de reden moet aan bepaalde eisen voldoen. Een belangrijke reden om de voornaam te wijzigen is bijvoorbeeld tijdens een adoptie, of als de betekenis van een buitenlandse naam in Nederland problemen kan veroorzaken. Daarnaast is het een geslachtswijziging een vooraanstaande reden om de voornaam te laten wijzigen.

Ook als iemand gepest wordt met zijn of haar voornaam, de voornaam vanwege de religie niet behouden kan worden of als er ander psychisch lijden is door het behoud van de voornaam, kun je deze officieel laten wijzigen bij de rechtbank.

Het kan erg vervelend zijn om een conflict te hebben met je werkgever. Vaak heb je jarenlang voor het bedrijf gewerkt. Het is dan niet erg vervelend als een meningsverschil uit de hand loopt. Wanneer je altijd plezier hebt gehad in het werk wat je deed, is het extra zuur om een conflict te krijgen. In veel gevallen lost een goed gesprek een hoop op. Er zijn ook situaties waarin het te laat is om met beide partijen tot een oplossing te komen. Het is dan het beste om hulp te vragen om het conflict op te lossen. Dat kan erg lastig zijn aangezien beide partijen bang zijn om benadeelt te worden. Wanneer je een conflict hebt met je werkgever kun je een aantal dingen doen. Dit zijn een aantal tips die je kunnen helpen bij het oplossen van een conflict tussen werkgever en werknemer.

Schakel een mediator in

Wanneer er sprake is van een conflict tussen werkgever en werknemer is het in veel gevallen lastig om samen tot een oplossing te komen. Dat is niet gek aangezien er een meningsverschil is. Als beide partijen echt vinden dat ze gelijk hebben, hebben gesprekken tussen beide partijen vaak weinig nut. Je kunt er dan voor kiezen om hulp te vragen aan een expert in dit soort situaties. Het is belangrijk om goed na te denken over de soort hulp die je kiest. Sommige mensen kiezen er namelijk voor om een advocaat in te huren. Dat kan erg nuttig zijn tijdens een conflict, maar het is in veel gevallen beter om geen advocaat in te schakelen. Bij de andere partij kan dit namelijk verkeerd vallen waardoor die partij ook een advocaat gaat inschakelen. Als dat gebeurt is de kans groot dat het uiteindelijk op een rechtszaak uit zal lopen. Je kunt er beter voor kiezen om een mediator in te schakelen. Dat is iemand die niet uit het belang van één partij handelt, maar probeert om het conflict op te lossen. Je zult dan beiden wat water bij de wijn moeten doen, maar je komt er meestal zonder veel problemen samen uit. Er zijn veel verschillende mediators door het hele land. Zoek bijvoorbeeld op het internet naar mediator Utrecht en je krijgt een heleboel zoekresultaten. Er zijn overal in het land goede mediators te vinden. 

Een advocaat inschakelen

Wanneer je hebt geprobeerd om er via gesprekken samen uit te komen maar dit niet is gelukt, kun je er voor kiezen om toch een advocaat in te schakelen. Dat kan nodig zijn wanneer je er met een mediator niet uit kwam. Door een advocaat in te schakelen ben je er zeker van dat je op juridisch gebied niet zal worden benadeeld. Wanneer beide partijen er voor kiezen om een advocaat in te schakelen, kan dat er voor zorgen dat het conflict alleen maar erger wordt. Als dat gebeurt is de kans groot dat de zaak uiteindelijk voor de rechter komt. Wanneer je van de rechter geen gelijk krijgt, kan dat je veel geld kosten. Het is daardoor verstandig om zo lang mogelijk te wachten met het inschakelen van een advocaat.

Arbeidsconflict? Zo los je het op
Letselschade?
 • Advies op maat
 • Direct contact met een specialist
 • 24 uur per dag bereikbaar
 • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
Advocaatinschakelen.nl - Venestraat 48 - 3861 BX Nijkerk - KvK-Nr: 54552052