Bedrijfsongeval-juridisch adviesJuridische thema’s

Binnen de rechten wordt over het algemeen een verdeling gemaakt tussen de verschillende rechtsgebieden die te onderscheiden zijn. Wij begrijpen dat u niet altijd precies weet onder welke rechtsvorm uw conflict valt. Daarom hebben wij een aantal verschillende juridische thema’s voor u op een rij gezet.

Alimentatie

Stelt u zich voor dat u ooit gaat scheiden van uw partner. Op welke manier zorgt u er dan voor dat u beiden genoeg financiële middelen heeft om apart van elkaar een leven op te bouwen? De regeling van de alimentatie bij scheiden valt onder het personen- en familierecht.

Arbeidsconflict

Arbeidsconflicten komen vaker voor dan u denkt. En wij merken dat het voor veel mensen lastig is om bij een arbeidsconflict juridische stappen te ondernemen. Toch staat u als werkgever of werknemer vaak in uw recht om dit te doen. Juridische zaken rondom een arbeidsconflict vallen onder het arbeidsrecht.

Juridische hulp nodig?
Vraag vrijblijvend juridisch advies op!>
 • Snel in contact met specialisten
 • Juridische hulp in de buurt
 • Snel weten wat uw rechten zijn
 • Eerste contact altijd vrijblijvend
 • Lagere inkomens hebben recht op rechtshulp van de overheid

  Bedreiging

  Er bestaan verschillende soorten bedreigingen. Zo bestaan er fysieke bedreiging, schriftelijke bedreiging en terroristische bedreiging. De ene vorm van bedreiging is uiteraard makkelijker te bewijzen dan de ander. Bedreiging valt onder het strafrecht en kan zeer zware straffen opleveren.

  bedrijfsongevalBedrijfsongeval

  Bedrijfsongevallen komen vaker voor dan u wellicht zou denken. Jaarlijks zijn er ongeveer 220.000 meldingen variërend van een snijwond tot zelfs dodelijke ongelukken. Verwondingen overgehouden aan bedrijfsongevallen worden gezien als letselschade en de belangrijkste vraag die altijd moet worden gesteld is: wie is er aansprakelijk voor de geleden letselschade?

  Erfenis

  Bij zaken rondom een erfenis is het vaak de vraag welke persoon uiteindelijk als erfgenaam gezien kan worden. Er kunnen veel conflicten ontstaan rondom de verdeling van een erfenis. Daarom kan het vaak handig zijn om hier een advocaat bij in te schakelen. Zaken rondom erfenissen vallen juridisch gezien binnen het personen- en familierecht.

  Huiselijk geweld

  Huiselijk is een vrij breed begrip. Men kent allemaal wel verhalen over partners die elkaar te lijf gaan. Maar wist u dat ook mentale mishandeling strafbaar is? Huiselijk geweld valt onder het strafrecht en een gerechtelijk proces begint altijd met het doen van aangifte.

  Incasso

  U als ondernemer kunt te maken krijgen met een klant die niet wilt betalen. Dit is natuurlijk niet alleen heel vervelend, het is ook strafbaar. Zaken rondom incasso vallen onder het ondernemingsrecht.

  ontslaanOntslag

  Bij zowel het krijgen als bij het geven van ontslag kan een gerechtelijke procedure gestart worden. Wanneer u als werknemer vindt dat u onterecht bent ontslagen, kunt u juridische hulp inschakelen. Ook is het mogelijk om als ondernemer een advocaat in te schakelen wanneer u een contract wilt laten ontbinden. Juridische zaken die voortkomen uit een ontslag vallen onder het arbeidsrecht.

  Scheiden

  Wanneer u gaat scheiden is dit natuurlijk zeer vervelend. Toch dient er een aantal juridische afspraken gemaakt te worden tussen u en uw partner. Hierbij kan de hulp van een advocaat ervoor zorgen dat dit zo makkelijk mogelijk verloopt. Scheidingen vallen onder het personen- en familierecht.

  Voogdij

  Het begrip voogdij betekent letterlijk het gezag over een kind dat wordt uitgevoerd door één of beide verzorgers/ouders. Voor zowel het vastleggen van een voogdij als procedures rondom de voogdij van een kind, kunt u een advocaat inschakelen. De juridische zaken rondom een voogdijkwestie vallen onder het personen- en familierecht.

  Pro deo advocaat inschakelenAdvocaatinschakelen.nl

  Advocaatinschakelen.nl is een netwerk van verschillende advocaten door heel Nederland. Al deze advocaten zijn gespecialiseerd om u te helpen bij bepaalde juridische zaken. Wanneer u contact met ons opneemt, kunt u aangeven wat uw probleem is en dan zorgen wij ervoor dat u de juiste juridische ondersteuning krijgt.

  Juridische thema’s
  Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
  Direct contact?
  Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
  >
  AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472