Advocaatkosten

HuurverhogingNiet voor iedere Nederlander is het mogelijk om een advocaat in te schakelen. De wet in Nederland geeft aan dat een eerlijk proces met een onpartijdige rechter voor iedere burger in dit land gerealiseerd moet worden. Er zijn een aantal manieren waardoor het mogelijk wordt om een rechtszaak te betalen/gefinancierd te krijgen.

Pro deo advocaten

Pro deo ook wel bekend onder de term toevoeging is in Nederland een van de mogelijkheden om als burger een rechtszaak te realiseren. Er zijn wel een aantal voorwaarden opgesteld door de Raad van Rechtsbijstand waaraan u dient te voldoen. Zo is onder andere een inkomensplafond van kracht die €25.200 bedraagt. Wanneer u samenwoont of gehuwd bent met een andere persoon is deze grens vastgesteld op €35.600, hierbij moet wel worden vermeldt dat per persoon een maximum vermogen van €19.800 geldt. Voor alle voorwaarden en eisen kunt u het beste kijken op pro deo advocaten.

Meer info over juridische kosten?
Neem vrijblijvend contact op!>
 • Snel in contact met een specialist
 • Openheid in kosten
 • Ook hulp op No cure no pay basis
 • Eerste contact altijd vrijblijvend
 • Lagere inkomens hebben recht op rechtshulp van de overheid

  No cure no pay

  Een andere mogelijkheid die vanaf 1 januari 2014 voor alleen letselschade mogelijk is is no cure no pay. Zoals de naam al doet vermoeden betaald u alleen maar de kosten van uw advocaat als de rechtszaak is gewonnen. Dus komt u net niet in aanmerking voor een gesubsidieerde advocaat dan is no cure no pay wellicht de beste optie voor u.

  Bedrijfsongeval-juridisch advies

  Toch zelf betalen?

  Naast de bovenstaande methoden is er nog een manier om de kosten van een advocaat te bereken namelijk het zelf betalen van het salaris/kosten van de gemaakte uren. U kunt in sommige gevallen ook geen advocaat nemen, maar deze optie raden we ten zeerste af. Welke constructie u uiteindelijk kiest hangt af of u aan de voorwaarden voldoet voor een pro deo advocaat en aan de complexheid van een rechtszaak.

  Vrijblijvend advies

  Advocaatinschakelen.nl heeft aangesloten advocaten die met de verschillende constructies werken. Om te weten te komen welke manier het beste past bij uw situatie is het verstandig om een vrijblijvend advies gesprek aan te vragen door het contactformulier in te vullen.

  Waarom advocaatinschakelen.nl?
  Binnen 24 u reactie
  Advocaatinschakelen.nl is elke dag bezig om uw aanvragen te koppelen aan de juiste advocaat. Omdat ons netwerk zich verspreid door heel Nederland vindt u altijd hulp in de buurt!
  Lees meer
  Vrijblijvend en deskundig advies
  Het eerste contact met uw advocaat is ten allen tijden vrijblijvend. Al onze advocaten zijn gespecialiseerd en daarom perfect geschikt in uw situatie.
  Lees meer
  U bent niet de enige
  Meer mensen vonden juridische hulp via advocaatinschakelen.nl door het formulier in te vullen op de homepagina en gekoppeld te worden aan een van onze specialisten.
  Lees meer
  AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472