Raad van Rechtsbijstand

Advocaatinschakelen-rechtenDe Raad van Rechtsbijstand zorgt er in Nederland voor dat mensen met een laag inkomen ook aanspraak maken voor een geschikte advocaat. De instantie bepaald hoe hoog het bedrag wordt dat een persoon of gezin krijgt om de advocaat te betalen ook wel rechtsbijstand genoemd.

Voorwaarden voor rechtsbijstand

Niet iedereen krijgt zomaar een subsidie van de Raad van Rechtsbijstand. U moet aan een aantal voorwaarden voldaan om aanspraak te maken voor toevoeging. Een van de eerste eisen die de raad stelt is dat het om een juridische zaak gaat. Dit betekent dat er twee partijen betrokken zijn en dat een daarvan onrechtmatig heeft gehandeld. De tweede voorwaarden heeft te maken met uw jaarlijkse inkomen, zo mag u als alleenstaande niet meer dan € 25.200 verdienen. Woont u niet alleen, maar met een partner dan zal het bedrag 35.600 euro bedragen. In de laatst genoemde situatie zal het vermogen ook een belangrijke rol spelen, zo mag iedere persoon maximaal een vermogen van 20.785 euro bezitten. Voor de precieze richtlijnen raden we u aan om de website van de Raad van Rechtsbijstand te bezoeken.

Advocaatinschakelen-beschermingsbewind

Aanvragen doet de advocaat

Het aanvragen van rechtsbijstand doet u niet zelf, maar doet de advocaat. De aangesloten advocaten van Advocaatinschakelen.nl zullen de aanvraag met bijbehorende informatie doorsturen naar de Raad van Rechtsbijstand. Zij zullen vervolgens op onder andere de bovenstaande voorwaarden het subsidie bedrag bepalen waar u recht op heeft.

Pro deo Advocaten

Wanneer u toevoeging ontvangt is het belangrijk dat u de juiste partij vindt. Advocaatinschakelen.nl zoekt voor u de best passende advocaat op het rechtsgebied, plaats en uiteraard op kosten (pro deo). Door het contactformulier in te vullen kunt u direct in contact komen met de meest geschikte advocaat.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472