InsolventierechtBedrijfsongeval-juridisch advies

Insolventie is een term afgeleid van het Latijnse woord solvere wat betalen betekent. Het begrip wordt in heel Europa gebruikt om alle mogelijkheden omtrent het financieel onvermogen van bedrijven als particuliere personen te benoemen. Binnen dit rechtsgebied vallen een aantal afzonderlijke rechten en regelingen zoals het faillissement, incasso, bestuursaansprakelijkheid en surseance van betaling. In feiten kan er worden gezegd dat alle regelingen die te maken hebben met het niet meer kunnen betalen van verplichtingen ondergebracht zijn onder de term insolventierecht.

Hulp nodig in financieel zware tijden?
Neem direct contact op!>
 • Snel in contact met specialisten
 • Hulp bij faillissement
 • Specialisten in surseance van betaling
 • Eerste contact altijd vrijblijvend
 • Als ondernemer in zwaar weer hoeft u niet altijd faillissement aan te vragen!

  Surseance van betaling

  Wanneer u als ondernemer of hoofd van een organisatie tijdelijk niet instaat bent om schulden tijdig te betalen en dit gevaren heeft voor het voortzetten van de onderneming kan men gebruik maken van een surseance van betaling. Deze vorm kan alleen worden toegestaan wanneer er economisch herstel in aantocht is.

  einde faillissementFaillissement

  Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat een organisatie te weinig reserves overheeft van eerdere tegenslagen en hierdoor een faillissement moet aanvragen. Ook een collectief van schuldeisers kan met behulp van een advocaat een organisatie failliet verklaren. De gevolgen en consequenties kunnen immens zijn voor uw werknemers, uw klanten en andere partijen die nauw betrokken zijn bij de organisatie. Klik hier om meer te weten te komen over een faillissement.

  Pro deo advocaat inschakelenIncasso

  Het kan uiteraard voorkomen dat een klant een openstaande factuur niet betaald, ook na enkele reminders heeft u nog steeds geen geld ontvangen van de desbetreffende klant. In situatie als deze kan een incasso advocaat de enige oplossing zijn om uw geld te krijgen. Advocaatinschakelen.nl heeft contact met verschillende incassobureau’s die u kunnen helpen.

  Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
  Direct contact?
  Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
  >
  AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472