Ontslagen?

Advocaatinschakelen-ontslagU heeft jarenlang gewerkt voor uw baas en plotseling wordt u ontslagen. Hoe en wat kunt u hier tegen doen? We zullen alle vragen gerelateerd aan ontslag hieronder met u bespreken.

Definitie van ontslag

Vaak wordt er gedacht dat u als werknemer niks in te brengen heeft wanneer u ontslagen wordt door uw werkgever. Dit blijkt vaak onterecht, want er is sprake van een tweezijdige arbeidsovereenkomst. Uw werkgever en uzelf hebben tijdens de ondertekening van het contract ingestemd om beiden een prestatie te leveren. Om u te ontslaan heeft de werkgever goede redenen nodig. Meer informatie over deze redenen is terug te vinden bij kennelijk onredelijk ontslag.

De overeenkomst

Zoals hierboven al is aangegeven is er bij een werkovereenkomst een tweezijdige verbintenis tussen werknemer en werkgever. Het komt vaak voor dat er afspraken worden gemaakt die mogelijkerwijs in strijd zijn met de goede zeden of de openbare orde. In deze gevallen zal het dwingende recht van toepassing zijn. Wanneer u het idee heeft dat er afspraken zijn gemaakt die niet door de beugel kunnen, is het verstandig om contact met een van onze advocaten op te nemen. Dit kunt u eenvoudig doen door het hiervoor ingerichte formulier in te vullen. Wij zullen vervolgens de meest geschikte advocaat voor u selecteren, dit aan de hand van uw woonlocatie en de gewenste specialisatie die u nodig heeft.

Juridische hulp nodig bij ontslag?
Neem direct contact op!>
 • Snel in contact met specialisten
 • Voor werkgever en werknemer
 • Snel weten wat uw rechten zijn
 • Eerste contact altijd vrijblijvend
 • Bij ontslag heeft u vaak recht op een ontslagvergoeding!

  Uitzonderingen ontslag

  Er gelden allerlei regels en uitzonderingen als het om ontslag gaat. Zo mag u tijdens uw ziekte niet ontslagen worden door uw werkgever. Ook ontslag wegens discriminatie en zwangerschap vallen tot de uitzonderingen. Het lastige van de hiervoor besproken onderdelen is dat deze moeilijk controleerbaar zijn.

  Kennelijk onredelijk ontslag

  Advocaatinschakelen-onredelijk-ontslagDe arbeidsovereenkomst speelt een belangrijke rol bij een ontslag. Ook de redenen die de werkgever heeft voor het ontslaan van haar werknemers is een uiterst interessant vraagstuk. We gebruiken de term kennelijk onredelijk ontslag onder andere wanneer de werkgever geen reden opgeeft, valse redenen zijn opgegeven en wanneer er ontslag is ingediend bij een ontslagverbod (zie uitzonderingen). Als werknemer heeft u recht om een ontslag door middel van een procedure aan te vechten. Wij van Advocaatinschakelen.nl willen u graag helpen bij deze procedure. Kom in contact met een van onze advocaten door het contactformulier in te vullen.

  Ontslagvergoeding

  Wanneer wij de zaak voor u aanvechten zal er uiteraard ook worden gekeken naar een ontslagvergoeding waar u in de meeste gevallen recht op heeft. Voor het berekenen van deze vergoeding maken we gebruik van de zogenoemde ABC-formule, waarin het aantal dienstjaren vermenigvuldigd wordt met de beloning en de compensatiefactor.

  bedrijfsongeval-rekenmachineAdvocaat te duur?

  Iedereen in Nederland heeft recht op de mogelijkheid om een zaak voor de kantonrechter of welk ander gerechtshof in Nederland te leggen. Wanneer u minder geld verdient zijn er mogelijkheden om toevoeging aan te vragen. Met de speciale tool kunnen wij direct zien of u in aanmerking komt voor deze regeling, waardoor een groot gedeelte van het bedrag vergoed wordt door overheidsinstanties. Ook is het sinds 2014 mogelijk om uw zaak op basis van no cure no pay voor te leggen bij de rechter. Dit heeft als voordeel dat u alleen hoeft te betalen indien de zaak gewonnen is. De vergoeding die u moet betalen wanneer de rechtszaak in uw voordeel wordt beslecht, zal vele malen hoger liggen dan het inhuren van een advocaat. Wij zullen u een realistische verwachting scheppen zodat u nooit onnodig te veel betaalt.

  Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
  Direct contact?
  Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
  >
  AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472