Aanvechten

Bedrijfsongeval-prodeoWanneer de kans op ontslag dreigt of als u al ontslagen bent, is het raadzaam om de stappen in deze ontslagprocedure op een juiste manier te doorlopen. U maakt op deze manier een grotere kans om in aanmerking te komen voor een ontslagvergoeding, uitkering en andere premies.

Niet accepteren van voorwaarden

Een zeer belangrijk onderdeel in het ontslagproces is aan uw werkgever te vertellen dat u het niet eens bent met de gestelde voorwaarden. Nadat u dit heeft gedaan is het aan te raden om een aantal partijen te benaderen, waaronder het UWV, een juridisch advieskantoor en tot slot een advocaat. Wij en de andere partijen helpen u vervolgens bij het opstellen van diverse brieven en andere communicatieboodschappen die de kans op een hogere ontslagvergoeding doen toenemen.

Verschillende stappen

Wanneer u heeft laten blijken het niet eens te zijn met het voorstel van uw werkgever is het slim om dit vervolgens schriftelijk aan hem mede te delen. Wanneer u dit heeft gedaan is het belangrijk dat u een dossier heeft met daarin alle belangrijke papieren die enigszins te maken hebben met uw ontslag. Deze documenten hebben in een later stadium van het proces een uiterst belangrijke rol, wanneer de zaak aan de kantonrechter wordt overgedragen. Door de verschillende partijen die betrokken zijn bij een ontslag kan het soms een langere periode duren voordat er een uitspraak volgt. Dit is meestal het punt waar werknemers besluiten niets met hun rechten en plichten te doen.

Ontslag op staande voet

Bedrijfsongeval-juridisch adviesNiet altijd ziet u een ontslag aankomen. Wanneer het contract abrupt wordt beëindigd spreken we van ontslag op staande voet. Veel werknemers accepteren door de schrik een lagere vergoeding dan gebruikelijk. Wij van Advocaatinschakelen.nl kunnen u helpen bij het aanvechten van uw ontslagvergoeding en de andere compensaties waar u recht op heeft. Vul het contactformulier in om snel in contact te komen met de meest geschikte advocaat. De advocaten bekijken gelijk of u aanspraak heeft op toevoeging.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472