En dan?
U bent net ontslagen door uw werkgever en u weet absoluut niet wat u moet doen. Welke vervolgstappen moet u doorlopen en welke rechten heeft u tijdens deze ontslagprocedure? Hieronder geven wij u een aantal tips waarop u moet letten tijdens dit proces.
Neem niet zomaar genoegen
Het voorstel dat uw werkgever doet wanneer u ontslagen wordt lijkt vaak aannemelijk, maar niets is wat het lijkt. U kunt het beste het aanbod thuis bekijken en de verschillende consequenties op een rijtje zetten zodat u zeker weet dat u niet de dupe bent. Wij van Advocaatinschakelen.nl kunnen u helpen bij het bekijken van de verschillende opties en het aanvechten van een onterecht ontslag.
Vraag een schriftelijke versie
Veel mensen denken dat een mondelinge overeenkomst niet rechtsgeldig is. Dat blijkt echter niet waar te zijn. Een mondelinge overeenkomst is net als een schriftelijke gewoon rechtsgeldig. Vraag om een schriftelijke versie zodat wij met u mee kunnen kijken naar onder andere de reden van ontslag en de eventuele tegemoetkoming aan de kant van de werkgever.
Heeft u recht op een uitkering?
Een belangrijke vereiste wanneer u ontslagen wordt door uw werkgever, is dat de reden van ontslag niet nadelig dient te zijn voor u. In een vaststellingsovereenkomst moet dit schriftelijk goed zijn aangegeven. Wanneer u op staande voet ontslagen wordt heeft u geen recht op een uitkering. En dat heeft natuurlijk vervelende consequenties voor uw gezin.
Wat kunnen wij voor u betekenen?
Vaak zijn mensen zeer geëmotioneerd na een ontslag. Om een verstandige keuze te maken is het slim om juridisch advies aan te vragen en indien nodig een advocaat in te schakelen. In het netwerk van Advocaatinschakelen.nl zitten advocaten die het best aansluiten op uw situatie waardoor u het optimale uit een conflict/rechtszaak haalt.