Rechten

Advocaatinschakelen-rechtenIn de ontslagprocedure zijn er allerlei regels en plichten waar zowel u als uw werkgever zich aan moeten houden en waar beide partijen recht op hebben. Nadat u ontslagen bent zit u waarschijnlijk met een hoop vragen waar u geen antwoord op heeft. Zoals: wat moet ik verder doen en wanneer heb ik recht op een uitkering dan wel ontslagvergoeding? Hieronder bespreken we de verschillende rechten die voor u gelden.

Recht op uitbetaling

Wanneer u als persoon ontslagen wordt, heeft u recht op vakantiedagen en toeslag. Maar ook op provisies, niet uitbetaalde bonussen en een eventuele dertiende maand. De werkgever is sinds 2014 in toenemende mate verplicht om scholingsmogelijkheden aan te bieden wanneer de werkgever een medewerker ontslaat.

Een ontslagvergoeding?

Naast het recht op nog uitstaande bonussen en vakantiedagen, heeft u in de meeste gevallen recht op een ontslagvergoeding. De hoogte van deze vergoeding wordt met de formule AxBxC berekend. De A staat voor aantal gewogen dienstjaren, de B staat voor beloning (bruto salaris plus vakantiedagen etc.) en de C staat voor compensatiefactor. Wanneer u geen vergoeding krijgt of als deze te laag is, kan het helpen om een advocaat in te schakelen die de zaak voor u leidt.

Opzegtermijn

Het kan natuurlijk voorkomen dat u en uw werkgever beiden een langer verblijf niet zien zitten. U dient rekening te houden met een opzegtermijn van 1 á 2 maanden aan te houden, afhankelijk van het aantal dienstjaren. Uw huidige werkgever kan in deze periode op zoek gaan naar vervangend personeel. Maar u bent dan wel even voorzien van vaste inkomsten en tijd om een nieuwe baan te zoeken.

Rechten bij ziekte

Tijdens de periode dat u ziek bent zijn er verschillende regelingen waar u recht op heeft. Zo mag u niet ontslagen worden bij ziekte. Door massale fraude zijn verschillende instanties wel een stuk alerter geworden tijdens ziekteverzuim.

bedrijfsongeval-wat-nu

Advocaat te duur?

Veel mensen denken dat het inschakelen van een advocaat te veel geld kost. Om deze reden vechten ze niet het onrecht aan en lopen zij honderden, dan wel duizenden euro’s ontslagvergoeding mis. Iedereen in Nederland heeft recht op toevoeging, waardoor de overheid verplicht is bepaalde subsidies aan mensen met een lager inkomen te geven. Zij kunnen nu alsnog gebruik maken van een advocaat. Neem contact met een van de aangesloten advocaten van Advocateninschakelen.nl op door het contactformulier in te vullen.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472