Uitkering

Bedrijfsongeval-prodeoBent u net ontslagen door uw huidige werkgever? Of heeft een uitzendbureau geen werk meer beschikbaar? U vraagt zich wellicht af wanneer u recht heeft op een uitkering en hoe lang u deze kan ontvangen. Deze en veel andere vragen worden hieronder beantwoord.

Wanneer krijgt u een uitkering?

Voor het verkrijgen van een uitkering is een aantal algemene regels van toepassing die u op de site van het UWV kunt terugvinden. Een van de eerste vereiste is dat u gedeeltelijk of geheel werkloos bent geworden. Daarnaast is het ook de bedoeling dat u nadat u werkloos bent geworden direct inzetbaar moet zijn. Dit houdt in dat u geen vrijwilligerswerk mag doen in deze periode. Daarnaast is de zogenoemde wekeneis van kracht die uitgaat dat u van de laatste 36 weken minimaal 26 weken heeft gewerkt. Ook moet er sprake zijn van een goede ontslagreden, bijvoorbeeld dat er door economische omstandigheden geen werk meer beschikbaar is. Wanneer u met staande voet bent ontslagen door uw werkgever is het niet mogelijk om in aanmerking te komen voor een uitkering. Ook als u zelf ontslag neemt, heeft u in veel situaties geen recht op een uitkering.

U neemt ontslag: toch een uitkering?

Wanneer u zelf ontslag neemt is de kans dat u een uitkering krijgt tot een minimum gedaald. Wel is er een aantal uitzonderingen die u kan helpen bij het rechtvaardigen van uw ontslag, namelijk:

  • Het bedrijf waar u werkt verhuist waardoor de reistijd naar en van uw werk meer dan drie uur bedraagt.
  • Door omstandigheden op de werkvloer zoals pesten of dreigementen is het niet meer fijn werken.
  • In zeer erbarmelijke omstandigheden werken, waar uw werkgever niks aan wilt veranderen.

advocaatinschakelen-advocaat

Neem contact met ons op

Wilt u weten welke omstandigheden voor u van toepassing zijn? Neem contact op met een van onze aangesloten advocaten of juridisch medewerkers en kom het te weten. Vul het contactformulier in om nog sneller een reactie te krijgen van een van onze aangesloten specialisten.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472