Ziekte

Advocaatinschakelen-arbeidsrechtVeel mensen denken dat iemand niet ontslagen kan worden bij ziekte. Dat blijkt niet helemaal waar te zijn. Hieronder bespreken wij misverstanden en kunt u lezen hoe Advocaatinschakelen.nl u kan helpen.

Misverstand

Zoals al is aangegeven bestaat er een misverstand omtrent het ontslagen worden tijdens de periode dat u ziek bent. De exacte regel geldt dat u als werknemer niet ontslagen mag worden door uw ziekte, maar wel tijdens deze ziekte. Om de werkgever te beschermen geldt de regel dat wanneer u een periode van minimaal twee jaar ziek bent geweest, wel ontslagen kan worden. Vaak is er in dit geval sprake van arbeidsongeschiktheid voor onbepaalde tijd.

Wanneer geldt een ziekteverbod niet

Er is een aantal uitzonderingen waardoor u toch ontslagen kan worden tijdens uw ziekteperiode. We hebben de uitzonderingen hieronder voor u op een rij gezet:

hoofdpijn

  • Wanneer het bedrijf waarvoor u werkte gaat sluiten.
  • Wanneer u weigert mee te werken tijdens uw re-integratie proces.
  • U weigert vervolgstappen bij het maken van een plan van aanpak.
  • Als u werk wat uw werkgever u geeft niet wilt uitvoeren.

Regelmatig ziek

Wanneer u als werknemer regelmatig ziek bent, kan de werkgever u met goede redenen ontslaan. Vaak zal het bedrijf waarvoor u werkt zich verhalen op het feit dat u de werkdruk van de overige werknemers belemmert dan wel productvertragingen veroorzaakt. Ook wordt er gekeken naar het ziekteverzuim van andere werknemers binnen de organisatie.

Zwangerschapsverlof

Uiteraard valt het zwanger zijn van een baby niet tot een ziekte in Nederland. Wanneer u zwanger bent valt dit wel binnen de ontslagbescherming bij ziekte. Ook in de periode van zes weken na de bevalling mag u als werknemer niet ontslagen worden. Zelfs als er tijdens de bevalling complicaties plaatsvinden, mag uw werkgever u niet ontslaan.

advocaatinschakelen-advocaat

Advocaat inschakelen

Er veel situaties mogelijk waardoor u tijdens ziekte onterecht ontslagen kunt worden. Vecht deze zaak aan en neem contact op met een van de aangesloten advocaten van Advocaatinschakelen.nl. Dit doet u door het contactformulier in te vullen. Wij selecteren dan de meest geschikte advocaat.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472