Arbeidsconflict

Advocaatinschakelen-arbeidsconflictOp het kantoor kan het weleens voorkomen dat er een arbeidsconflict tussen werknemer en werkgever plaatsvindt. Maar dat kan net zo goed tussen collega’s onderling. De sfeer op het kantoor is door dit incident volledig verziekt, waardoor er niet meer op een normale manier gewerkt kan worden.

Direct een zaak aanspannen?

Een arbeidsconflict kan niet alleen invloed hebben op de werksfeer, maar ook de arbeidsproductiviteit van uw overige werknemers. Het liefst wilt u deze werknemer vandaag nog op staande voet ontslaan. We adviseren u om dit niet te doen, omdat de werknemer met behulp van een advocaat deze zaak waarschijnlijk zal winnen, waardoor u flink in de buidel moet tasten. Voordat u overgaat op juristen of advocaten is het goed om het incident met deze werknemer te bespreken en te zoeken naar een passende oplossing.

Betrokken bij een arbeidsconflict?
Neem direct contact op!>
 • Snel in contact met specialisten
 • Veel ervaring met arbeidsconflicten
 • Snel weten wat uw rechten zijn
 • Eerste contact altijd vrijblijvend
 • Advocaatinschakelen.nl biedt altijd gericht advies

  Werknemer toch liever arm dan rijk?

  Alle mogelijkheden zijn bekeken, maar u wilt de werknemer liever uit uw bedrijf hebben aangezien hij een vervelende sfeer op de werkvloer heeft gecreëerd. In deze gevallen kan de oplossing een gouden handdruk zijn. Dat betekent dat u een financiële tegemoetkoming uitkeert met als voorwaarde dat hij direct uw organisatie verlaat. De geldsom die u neerlegt lijkt in eerste instantie hoog, maar een nog langere procedure met de kans dat u de zaak verliest kost nog meer geld.

  Advocaatinschakelen-arbeidsrecht

  Wanneer mag u direct ontslaan

  U kunt in een aantal omstandigheden een werknemer op staande voet ontslaan. Wanneer de sfeer verziekende werknemer een ernstig verwijtbare gedraging pleegt tijdens diensttijd zoals: diefstal, verduistering, mishandeling of een grove belediging richting een ander personeelslid, kan dat als een dringende reden worden bestempeld en kan de werknemer op staande voet ontslagen worden. U dient direct in deze situatie te reageren. Ontslag op terugwerkende kracht is vele malen lastiger te bewijzen. Ook moet u de werknemer die het strafbare feit heeft gepleegd het ontslagbericht mededelen.

  Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
  Direct contact?
  Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
  >
  AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472