Werknemer lang ziek

Advocaatinschakelen-werknemer-ziekVoor zowel de werknemer als voor de werkgever is een langdurige ziekte een vervelende zaak. De werknemer heeft te maken met gezondheidsklachten, terwijl de werkgever een belangrijke kracht mist binnen zijn team. Hoe gaat u als werkgever om met een dergelijke situatie? En welke maatregelen dient u te nemen? Wij van Advocaatinschakelen.nl vertellen u hier meer over.

Wat is lang ziek?

U vraagt zich wellicht af wanneer we spreken over een lange ziekte en van een kortere ziekte. De scheidingslijn tussen deze twee factoren ligt op vier weken. Bij kort verzuim hoeft u geen contact op te nemen met de bedrijfsarts voor een rapportage, terwijl dit bij langdurige ziektes wel moet gebeuren. U contact op deze momenten een bedrijfsarts of de Arbodienst die een probleemanalyse voor u opstelt binnen een looptijd van zes weken. U neemt na deze periode contact op met uw werknemer om een plan van aanpak op te stellen met daarin onder andere het re-integratietraject dat hij dient te doorlopen.

bedrijfsongeval-wat-nu

Werknemer ontslaan als hij/zij ziek is?

Vaak wordt er gedacht dat een werknemer tijdens zijn ziekte niet ontslagen kan worden door zijn werkgever. Dit blijkt niet helemaal waar te zijn. De exacte regel geldt dat een werkgever een werknemer niet mag ontslaan wegens zijn ziekte, maar wel tijdens deze periode. Een van de redenen waarop u uw werknemer kunt ontslaan is wanneer hij niet de uitgestippelde route doorloopt om in een redelijke tijd weer fit te worden. Er zal gekeken worden of de route die is bepaald redelijk is voor de fysieke dan wel geestelijke gesteldheid van de werknemer. Een andere mogelijke reden om een werknemer te ontslaan tijdens een ziekte is wanneer hij passend werk weigert. Daarnaast geldt ook de informatieplicht van de werknemer aan de Arbodienst en zijn werkgever. Gelet wel dat de bovenstaande redenen niet zomaar worden geaccepteerd door de kantonrechter. Alleen wanneer u een goede onderbouwing heeft, is dit mogelijk.

advocaatinschakelen-advocaat

Wat kunnen wij voor u doen?

Heeft u het idee dat uw werknemer iets te verbergen heeft of mogelijkerwijs dubbel verdient tijdens zijn ziekte? Wij van Advocaatinschakelen.nl kunnen u helpen bij het opsporen van bewijzen om deze vervolgens in een bruikbaar dossier te stoppen. Via het contactformulier is het mogelijk om in contact te komen met een van de aangesloten advocaten van Advocaatinschakelen.nl.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472