Loon niet ontvangen

Advocaatinschakelen- loon niet betaaldUw loon is belangrijk om uzelf en gezin te onderhouden. Wanneer uw werkgever om welke reden dan ook dit niet heeft betaald kunt u financiële problemen krijgen. Hieronder beschrijven we de verschillende stappen die u kunt doorlopen en geven we ook aan op welke gebieden u een vergoeding kunt eisen.

Zelf stappen ondernemen

Op het moment dat u dit leest heeft u waarschijnlijk al geconstateerd dat uw loon niet is uitbetaald door uw werkgever. Het is belangrijk om een vast stramien van stappen te doorlopen om uw loon alsnog te krijgen. De eerste stap is het informeren bij de desbetreffende afdeling in de organisatie waar u werkt. In de meeste organisaties is dit de afdeling administratie of bij een kleiner bedrijf de boekhouder zelf. U geeft aan dat uw loon niet is uitbetaald of op een te laat tijdstip. Wanneer uw werkgever niet goed reageert is het verstandig om schriftelijk een reminder te sturen met daarin gedetailleerde informatie over het te laat betalen. Dit kan namelijk als bewijsmateriaal worden gezien bij een eventuele rechtszaak. Deze stap levert ook niet het gewenste resultaat op, wat nu? Er zijn grofweg twee mogelijkheden over, namelijk het aanmanen dan wel een rechtszaak aanspannen. Wij helpen u door het gehele proces heen zodat u door de bomen het bos blijft zien.

Advocaatinschakelen-te-laat-betaald

Wanneer is te laat?

Veel bedrijven in Nederland keren aan het eind van iedere maand loon uit. Deze periode ligt meestal tussen de 20ste en de 30ste dag van de maand. Wanneer er geen termijn is afgesproken in de arbeidsovereenkomst, hoeft uw werkgever pas de volgende maand te betalen. Bekijk daarom eerst goed uw contract door voordat u uw werkgever beschuldigd. Daarnaast raden we u aan om de werkgever ongeveer twee weken de tijd te geven bij het uitbetalen van uw loon. Blijf in deze periode gewoon doorwerken, aangezien het anders kan worden gezien als werkweigering, wat resulteert in een ontslag op staande voet.

Advocaatinschakelen-beschermingsbewindRecht op wettelijke verhoging

Wanneer uw werkgever het loon niet heeft betaald op het afgesproken tijdstip, heeft u recht op een wettelijke verhoging. Deze verhoging is bedoeld om uw onkosten die u heeft gemaakt door dit incident te kunnen betalen, denk bijvoorbeeld aan het lenen van geld om de hypotheek te betalen en de kosten om uw gezin te onderhouden. De exacte voorwaarden van de verhoging zijn hieronder voor u weergegeven.

– Vanaf de vierde tot en met de achtste werkdag dat het loon te laat is betaald, kunt u een percentage van 5% in rekening brengen bij uw werkgever.
– Wanneer het loon na deze periode nog niet is betaald kunt u per dag 1 procent extra in rekening brengen. Dit mag maximaal oplopen tot 50%.

Deze regeling geldt niet alleen voor uw primaire loon, maar ook bij het uitbetalen van vakantiegeld en eventuele overuren.

Hulp nodig?

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Neem geheel vrijblijvend contact op met Advocaatinschakelen.nl en wij zullen u ondersteunen in het volledige proces. Vul het contactformulier in en wij zoeken de meest geschikte advocaat die u kunt helpen.

advocaatinschakelen-advocaat

Een advocaat te duur?

Veel Nederlandse werknemers benutten niet hun rechten als het om arbeidsrecht gaat, aangezien zij een advocaat niet kunnen betalen. In de Nederlandse grondwet staat een regel waaruit blijkt dat iedere Nederlander recht heeft op rechtspraak. De overheid maakt het met behulp van verschillende subsidies mogelijk om een advocaat in te schakelen.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472