Werkrelatie verstoord

Advocaatinschakelen-agressieHet kan voorkomen dat de werkrelatie met uw werkgever of met collega’s niet meer goed loopt. In een aantal gevallen kan dit leiden tot een ontslag. Voordat dit mag moet de werkgever een hoop verschillende aspecten aantonen over dat de werkrelatie zodanig beschadigd is dat er niet meer samengewerkt kan worden. Hieronder worden deze gronden verder besproken.

Is de relatie echt verstoord?

Wanneer de werkgever u wilt ontslaan op basis van een verstoorde arbeidsrelatie is het zaak dat hij/zij een aantal zaken dient te bewijzen. Een van deze eisen is dat de werkrelatie dusdanig ernstig en duurzaam is verstoord dat het niet meer te herstellen is in de nabije toekomst. De werkgever moet dit kunnen aantonen door middel van functioneringsgesprekken, brieven, e-mailberichten en eventueel verklaringen van collega’s. Het is daarom zaak om zelf ook een dossier aan te maken met mailberichten zodat er nooit valse beweringen kunnen ontstaan.

Eisen voor een verstoorde arbeidsrelatie

Zoals hierboven al is aangegeven moet de werkgever een aantal zaken bewijzen voordat het een werknemer kan ontslaan. We hebben de belangrijkste voorwaarden/eisen voor u op een rij gezet.
– De reden waarom de relatie is verstoord.
– Welke gevolgen de verstoorde werkrelatie heeft op de organisatie.
– Hij moet kunnen aantonen dat er pogingen zijn uitgevoerd die de relatie hadden kunnen herstellen.
– Ook dient uw werkgever aan te geven waarom hij/zij geen verbetering ziet plaatsvinden.
– De werkgever moet ook de mogelijkheden van een overplaatsing hebben opgenomen in zijn statement.

Advocaatinschakelen-vergoeding

Vergoeding

In veel gevallen krijgt u bij een verstoorde werkrelatie een ontslagvergoeding mee. In de wet is er geen vast bedrag afgesproken dat u mee kunt krijgen bij een eventueel ontslag wegens deze conditie. De hoogte hangt voor een groot deel af van de schuld die een partij heeft met het verstoren van de werkrelatie. Wanneer uw werkgever de boosdoener is, zal u een aanzienlijk hoger bedrag ontvangen voor de geleden schade.

Zoeken naar een oplossing

Bij dit soort zaken zien wij vaak dat partijen onderling zoeken naar gepaste oplossingen. Meestal zijn hier derde partijen bij betrokken zoals advocaten en juristen. Het gaat om veel gevallen om een vaststellingsovereenkomst.

advocaatinschakelen-advocaat

Wat kunnen wij doen?

Advocaatinschakelen.nl heeft advocaten in allerlei specialisatiegebieden voor u klaarstaan. Wij brengen u in contact met de advocaat die het beste aansluit op de zaak, zodat de kans op een vergoeding nog groter is. Vul het contactformulier in om vrijblijvend advies op te vragen.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472