Bestuursrechtpolitiek

Het bestuursrecht is een redelijk nieuwe rechtsvorm in Nederland. Het stelt de kaders vast waaraan de Nederlandse overheid zich moet houden wanneer de overheid een subsidie toekent of een vergunning verleent.

Algemene wet bestuursrecht

Binnen deze wet worden alle regels omtrent het verstrekken van subsidies en vergunningen besproken. Hierin staat onder andere hoe een proces moet worden voorbereid, hoe de bekendmaking plaatsvindt en binnen welke termijn een besluit genomen dient te worden.

Meer informatie over bestuursrecht?
Neem direct contact op!>
 • Snel in contact met specialisten
 • Veel ervaring met bestuursrecht
 • Snel weten wat uw rechten zijn
 • Eerste contact altijd vrijblijvend
 • Lagere inkomens hebben recht op rechtshulp van de overheid

  Wanneer gebruik je deze vorm van recht?

  Bent u het niet eens met een beschikking of een algemene strekking? Dan is het mogelijk om daar bezwaar tegen te maken met de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan. Een voorbeeld is het niet verstrekken van een dakkapelvergunning op uw woning terwijl de buren wel een soortgelijke dakconstructie hebben laten aanmeten. Ook wanneer u een rechtszaak wilt aanspannen tegen uw gemeente is het mogelijk om dit via het bestuursrecht te doen.

  einde faillissementBelastingen

  Heeft u bezwaar tegen een lokale of landelijke belasting? Dit kan ook via het bestuursrechtsysteem worden bevochten. Veel voorkomende bezwaren zijn die tegen de belastingdienst. U kunt tot zes weken na de ontvangen opgave een bezwaar indienen per post of e-mail. Na ontvangst zal er na 6 weken een uitspraak komen. Wanneer het antwoord van deze brief u niet zint, is het mogelijk om in beroep te gaan bij de rechter.

  WOZ-waarde woning

  De WOZ-waarde van een woning is een belangrijk indicator voor de gemeente om de hoogte van belastingen te bepalen. Belastingen en heffingen zoals de watersysteemheffing en OZB (Gemeentelijke ontroerendezaakbelasting). Wanneer u het niet eens bent met de hoogte van de peilwaardering die uw gemeente heeft ingesteld is het mogelijk om een verweer in te dienen.

  Pro deo advocaat inschakelenWat kunnen wij doen?

  Door het vele papierwerk is een strijd tegen een overheidsinstantie vaak onbegonnen werk. De aangesloten bestuursrecht-advocaten van Advocaatinschakelen.nl behouden het overzicht en behandelen alle zaken voor u. Geen gedoe en stress voor het krijgen van uw gelijk.

  Waarom advocaatinschakelen.nl?
  Binnen 24 u reactie
  Advocaatinschakelen.nl is elke dag bezig om uw aanvragen te koppelen aan de juiste advocaat. Omdat ons netwerk zich verspreid door heel Nederland vindt u altijd hulp in de buurt!
  Lees meer
  Vrijblijvend en deskundig advies
  Het eerste contact met uw advocaat is ten allen tijden vrijblijvend. Al onze advocaten zijn gespecialiseerd en daarom perfect geschikt in uw situatie.
  Lees meer
  U bent niet de enige
  Meer mensen vonden juridische hulp via advocaatinschakelen.nl door het formulier in te vullen op de homepagina en gekoppeld te worden aan een van onze specialisten.
  Lees meer
  AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472