contractVergunning afgewezen

Bent u als ondernemer of als directeur van een bedrijf het niet eens met een beslissing van de overheid? Dan is het mogelijk om bezwaar in te dienen bij de rechtbank. Het kan voorkomen dat een aanvraag voor een bouwvergunning is geweigerd door de gemeente of dat u tegen een bepaald voorstel bent.

Waar kunt u terecht?

Wanneer u bezwaar heeft tegen een besluit van de overheid kunt u dit indienen bij de rechtbank onder de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wanneer de overheid niet binnen de wettelijk afgesproken termijn reageert, kunt u zonder een advocaat het bezwaar direct voorleggen bij deze afdeling. In andere gevallen is het hebben van een advocaat verplicht en uiteraard raadzaam.

TijdHoelang heeft de gemeente?

Op het moment dat de gemeente de aanvraag van u heeft ontvangen, zal de tijd beginnen te tikken. Onder normale omstandigheden geldt een periode van zes weken, met een eventuele verlenging van zes weken als een onderzoekscommissie moet worden ingesteld. Beide termijnen kunnen worden verlengd met een periode van zes weken, indien dit noodzakelijk is. Uiteindelijk kan een bezwaarschrift leiden tot een rechtszaak tegen de gemeente.

Te laat reageren van de gemeente?

Wanneer de laatste dag van het gestelde termijn is verlopen en u geen antwoord heeft gehad van de gemeente heeft u recht op een dwangsom. Deze kunt u met behulp van een dwangsom-formulier aanvragen.

Een aantal tips voor succes

Als u een bezwaarschrift maakt tegen een beslissing van de gemeente is het verstandig eerst de redenen op een rijtje te zetten. Het bezwaar moet een beargumenteerd voorstel zijn waarin u uw bezwaargronden goed formuleert en voorziet van meerdere subredenen. Bij het formuleren van uw bezwaargronden is het belangrijk dat u hoofd- en bijzaken van elkaar scheidt. Vaak merken we dat personen te persoonlijk schrijven in een dergelijk voorstel, waardoor het meer als een aanval wordt gezien dan een objectieve mening.

Pro deo advocaat inschakelenHulp bij het bezwaar

De advocaten van Advocaatinschakelen.nl zijn gespecialiseerd in het schrijven van bezwaarvoorstellen. De bij ons aangesloten specialisten weten precies naar welke zaken een rechter geïnteresseerd is en verhogen op deze manier de kans op een gewenste uitkomst. Neem voor meer informatie contact op en vul het contactformulier in.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472