Advocaatinschakelen-huisverbodWOZ-waarde

De WOZ-waarde van uw woning wordt ieder jaar door de gemeente op 1 januari vastgesteld. Het aanslagbiljet is voorzien van een uitgebreide toelichting. Het kan natuurlijk voorkomen dat u het niet eens bent met de bepaling van de WOZ-waarde. Een verkeerde bepaling opgesteld door de gemeente kan u honderden zo niet duizenden euro’s per jaar schelen. Dit komt omdat veel instanties in Nederland de WOZ-waarde als indicatief kengetal nemen voor hun berekening. Denk hierbij aan de opstalverzekering, maar ook aan aftrekposten van de belastingdienst.

uitbouwWOZ-waarde te laag

Als u het afgelopen jaar verbouwingen aan uw woning heeft laten uitvoeren, heeft dit meestal een positief effect op de waarde van uw woning. Zo kunnen dakkapellen of zonnepanelen al snel de waarde van uw woning met duizenden euro’s doen toenemen. Wanneer de gemeente de waarde van uw woning te laag heeft beoordeeld, kunt u wanneer deze niet is meegeleverd een taxatierapport aanvragen. Ook het opvragen van een koopsommenoverzicht voor de betreffende postcode kan handig zijn. Wanneer de waarde van soortgelijke woningen hoger liggen is dit reden genoeg om verhaal te halen.

Meer informatie over WOZ-waarde?
Neem direct contact op!>
 • Snel in contact met specialisten
 • Veel ervaring met bestuursrecht
 • Snel weten wat uw rechten zijn
 • Eerste contact altijd vrijblijvend
 • Lagere inkomens hebben recht op rechtshulp van de overheid

  Woz-waarde te hoog

  Het klinkt gek, maar als de WOZ-waarde van uw woning te hoog is vastgesteld door de gemeente kan dit ook vervelende consequenties hebben. Zo kunnen bepaalde aftrekposten van de belastingdienst niet meer worden ingezet, waardoor u duizenden euro’s misloopt.

  Procedure tegen WOZ-waarde

  Wanneer u wilt procederen tegen de vaststelling van de WOZ-waarde is dit mogelijk door een bezwaarschrift te schrijven richting de desbetreffende gemeente. U krijgt binnen een termijn van zes weken antwoord op bezwaar. Als u het niet eens bent met het antwoord dat u heeft gekregen is het mogelijk om in beroep te gaan. Voordat de zaak uiteindelijk is voorzien van een passend antwoord zijn al weer drie maanden verstreken.

  Pro deo advocaat inschakelenWat kunnen wij doen?

  De aangesloten advocaten van Advocaatinschakelen.nl kunnen u op veel verschillende helpen in de bezwaarprocedure tegen het besluit van de gemeente. Zij verzamelen relevante informatie en zoeken naar de meest geschikte bezwaargronden, waardoor de kans op een succesvolle afloop groter wordt.

  Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
  Direct contact?
  Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
  >
  AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472