HuurverhogingWOZ-waarde te hoog

Wanneer de WOZ-waarde van uw woning, die door de gemeente is vastgesteld niet klopt, kan dit vervelende consequenties hebben. Een te hoge WOZ-waarde heeft een negatief effect op een aantal zaken waaronder: de belastingaanslag en het bedrag dat u kwijt bent aan de onroerendezaakbelasting (ozb). Naast deze punten heeft een te hoge WOZ-waarde ook invloed op de mogelijkheden op het gebied van uw hypotheek. Zo wordt het aanvragen of het oversluiten een moeilijke zaak als uw persoonlijke financiën niet toereikend genoeg zijn.

Advocaatinschakelen-curateleHoe wordt de WOZ-waarde berekend?

Zoals gezegd wordt de WOZ-waarde vastgesteld door de gemeente waar u woont. Maar hoe wordt dit precies gedaan? Verbouwingen aan uw woning is een van de elementen die in de berekening wordt meegenomen. Ook het aantal woningen die te koop staan in een buurt kunnen invloed hebben op waarde van een woning. Tot slot neemt de gemeente achterstallig onderhoud mee in de berekening van de WOZ-waarde.

Is de berekening goed gegaan?

U kunt natuurlijk niet zomaar ervan uitgaan dat een berekening verkeerd is uitgevoerd. U moet met goed beargumenteerde bezwaargronden komen om uw gelijk te halen. Een van de manieren waarop u kunt zien of de berekening juist is uitgevoerd, is door soortgelijke woningen in de buurt te vergelijken. Dit kunt u doen door een koopsomoverzicht aan te vragen. Is de zogenoemde referentie-woning onlangs verbouwd of voorzien van zonnepanelen? Heeft deze woning betere voorzieningen dan uw woning? U kunt ook kijken naar de kadastrale gegevens van uw woning om te zien of deze overeenkomen met de specificaties van uw woning.

Pro deo advocaat inschakelenWat kunnen wij doen?

De aangesloten advocaten van Advocaatinschakelen.nl helpen u bij het uitzoeken van de correctheid van de WOZ-waarde. Ook zijn wij in staat om u advies te geven wat betreft het schrijven van een bezwaarschrift en kunnen wij u verdedigen in een eventuele rechtszaak wanneer u de WOZ-waarde wilt aanvechten. Voor meer informatie over de mogelijkheden raden we u aan om contact op te nemen met ons. Dit kunt u doen door het contactformulier in te vullen. In een aantal simpele stappen komt u in contact met de best passende advocaat die zich in ons netwerk bevindt.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472