Civiel rechtBedrijfsongeval-prodeo

Onder het civiel recht vallen zaken tussen burgers onderling, maar ook rechtspersonen kunnen onderling met elkaar procederen. Een van de voorwaarden voor een civiele zitting is dat deze in principe openbaar is. Pers en publiek zijn welkom om de zitting bij te wonen. Alleen als het om een kind- of familiare kwestie gaat kan er achter gesloten deuren gewerkt worden.

Soort zaken

Zaken die vallen onder civiele rechten kunnen van alles zijn zoals burenruzies, arbeidsconflicten en scheidingen. Het aanklagen van een consumentenproducent hoort ook in dit rijtje thuis.

Meer informatie over civiel recht?
Neem direct contact op!>
 • Snel in contact met specialisten
 • Veel ervaring met civiel recht
 • Snel weten wat uw rechten zijn
 • Eerste contact altijd vrijblijvend
 • Lagere inkomens hebben recht op rechtshulp van de overheid

  Ruzies met de buren

  Een burenruzie kan over veel verschillende zaken gaan. Een kwestie of een boom op de erfgrens van de tuin met de buren, maar ook geluidsoverlast op verschillende momenten van dag kunnen aanleiding zijn om een zaak voor de civiele rechter voor te leggen. Neem contact op met een van onze aangesloten advocaten om de mogelijkheden en de kansen op succes te bepalen.

  Pro deo advocaat inschakelenLeverancier aansprakelijk stellen

  Het civiele recht geeft u de mogelijkheid om als burger een rechtspersoon aansprakelijk te stellen voor de geleden schade die door het product van de leverancier zijn ontstaan. Wel geldt een aantal voorwaarden om de leverancier aansprakelijk te stellen. Namelijk dat er een rechtstreeks verband aanwezig moet zijn tussen het gebrekkige product en de veroorzaakte schade (causaal verband). De producent van het product is te allen tijde verantwoordelijk voor dodelijke ongevallen die door het product zijn veroorzaakt. Ook andere schade die een waarde heeft van meer dan 500 euro moet door de producent worden vergoed.

  Waarom advocaatinschakelen.nl?
  Binnen 24 u reactie
  Advocaatinschakelen.nl is elke dag bezig om uw aanvragen te koppelen aan de juiste advocaat. Omdat ons netwerk zich verspreid door heel Nederland vindt u altijd hulp in de buurt!
  Lees meer
  Vrijblijvend en deskundig advies
  Het eerste contact met uw advocaat is ten allen tijden vrijblijvend. Al onze advocaten zijn gespecialiseerd en daarom perfect geschikt in uw situatie.
  Lees meer
  U bent niet de enige
  Meer mensen vonden juridische hulp via advocaatinschakelen.nl door het formulier in te vullen op de homepagina en gekoppeld te worden aan een van onze specialisten.
  Lees meer
  AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472