Burenruzieburenruzie

Een goede buur is beter dan een verre vriend, oftewel het contact dat u heeft met u buren is uitermate belangrijk. Helaas komt het omgekeerde in veel gevallen meer voor. Conflicten met uw buren ontstaan vaak na een opeenstapeling van kleine ergernissen die u en uw buren met elkaar hebben.

Voorkomen beter dan genezen

Het is uiteraard een cliché, maar het voorkomen van een burenruzie is altijd beter dan er een op te lossen. U vraagt zich wellicht af welke stappen u kunt nemen om de situatie onder controle te krijgen. Probeer op de korte termijn afspraken te maken over de huidige gang van zaken. We raden u ook aan om altijd rustig te blijven en uw gevoelens op een respectvolle manier te communiceren richting de andere partij. Wanneer een normaal gesprek met uw buren niet mogelijk is doordat de situatie te ver is geëscaleerd, is het raadzaam om een rechtszaak te beginnen.

grensBoom op uw erfgrens

Een van de meest voorkomende ergernissen bij buren is het meningsverschil over de erfgrens. In veel gevallen staat er een boom gedeeltelijk in de tuin van de andere partij dat tot vervelende akkefietjes kan leiden. Een dergelijke zaak kan door middel van een kantonrechter worden beslecht.

Geluidsoverlast

Een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking heeft te maken met buren. Niet altijd vinden deze personen dezelfde normen en waarden belangrijk, waardoor een burenruzie kan ontstaan. Naast de erfgrens is geluidsoverlast ook een veelvoorkomend probleem bij buren. De muziek en het praatvolume van uw buren bereiken iedere avond/nacht weer een hoogtepunt. Een situatie die u wellicht niet geheel vreemd in de oren klinkt. Het inschakelen van een advocaat kan dit probleem in de toekomst wellicht verhelpen.

Pro deo advocaat inschakelenAdvocaatinschakelen.nl verhelpt uw probleem

De advocaten van Advocaatinschakelen.nl helpen u graag met het oplossen van burenruzies of conflicten. Wij hebben verschillende advocaten die gespecialiseerd zijn in civiel recht en kunnen u dan ook voorzien van passend advies.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472