klachtenGeluidsoverlast

Conflicten met buren gaan vaak over kleine ergernissen die kunnen uitgroeien tot een langdurige ruzie. De normen en waarden die u en uw buren belangrijk vinden, verschillen nogal van elkaar in zo’n situatie. Daarnaast kan het ook zo zijn dat u en uw buren zich niet in dezelfde levensfasen bevinden. U bent wellicht ouder dan de jongeren die naast u wonen. Deze verschillen kenmerken zich voornamelijk in het onderwerp geluidsoverlast.

Voorwaarden geluidsoverlast?

Zoals hierboven al is beschreven is het lastig aan te geven welke normen en waarden er normaal zijn in de buurt waar u woont. Niet iedere geluidshinder die uw buren maken is hierdoor onrechtmatig te noemen. De aard, ernst, duur en de omvang van de geluidshinder moeten uiteindelijk bepalen of er sprake is van overlast. Een van de zaken waaraan u wel direct kunt zien of het om geluidsoverlast gaat, is het aantal decibel. Wanneer dit boven het toegestane limiet uitkomt, is er sprake van een geluidsoverlast.

Laag frequent geluid

In situaties waar er sprake is van een laag frequentie geluid, kan er worden gesproken van geluidsoverlast. De symptomen of kernmerken die dit soort geluid aanduiden zijn:

  • U merkt het aan uw gehoor;frequentie
  • Een gevoel van druk op onder meer uw gehoorwegen en op het hoofd;
  • Trillingen in buik, borst, armen en benen;
  • Geluid domineert de gehele omgeving.

Pro deo advocaat inschakelenWat kunnen wij voor u doen?

De aangesloten advocaten van Advocaatinschakelen.nl kijken samen met u naar de situatie en zien of er mogelijkheden zijn om het geluidsoverlast te bestrijden. Naast advocaten kunt bij ons ook terecht voor mediators die samen met u en uw buren zoeken naar een geschikte oplossing. In de meeste gevallen heeft deze laatst genoemde oplossing meer kans op succes. Neem geheel vrijblijvend contact op met onze aangesloten specialisten door het contactformulier in te vullen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472