Advocaatinschakelen-vergoedingGeld ontvangen

Het civiel recht regelt ook de rechten en plichten ten aanzien van consumenten onderling. Wanneer u via platformen zoals Marktplaats een verkoop verricht zijn er ook geldende eisen waaraan u moet voldoen ten aanzien van anderen. Zo heeft u onder andere recht op een betaling van de andere partij bij het afleveren van een product of dienst. We bespreken rechten en plichten die u heeft hieronder, aangezien in het recht alles met elkaar te maken heeft.

Bedrijfsongeval-juridisch adviesRechten die u heeft

Als u de verkopende partij bent in een verkoop met een andere burger, heeft u onder andere het recht op een eerlijke betaling zoals is afgesproken in de overeenkomst. Als tegenpresentatie dient u een goed werkend product te leveren. Deze moet redelijkerwijs voldoen aan de eisen die de wet stelt voor een tweedehands product. Wel gelden er andere regels dan bij een verkoop tussen een bedrijf en een consument. Zo neemt de kopende partij het risico dat het product door bezorging niet aankomt. Ook wanneer er een niet werkend product wordt verstuurd, heeft de koper van de zaak de plicht op onderzoek. Hij moet bewijzen dat de verkoper een niet werkend product heeft opgestuurd om een vervangend product te realiseren.

Plichten van de verkopende partij

Daar tegenover staat dat u als verkopende partij moet beloven wat u heeft aangegeven. Wanneer u in een advertentietekst aangeeft dat een product zo goed als nieuw is en hij blijkt na ontvangst vol met krassen en andere vormen van gebruik te zien zijn, heeft u de plicht om het geld terug te storten. Wel heeft de kopende partij wederom de plicht om onderzoek uit te voeren naar de staat en naar de belofte die de verkopende partij heeft gedaan.

Pro deo advocaat inschakelenToch een advocaat inschakelen?

Er zitten vrij veel gevaren aan het regelen van een consumentenverkoop. Er zijn wel enkele uitzonderingen van kracht. Wij van Advocaatinschakelen.nl willen u daarom voorzien van persoonlijk advies. Vul het contactformulier in en kom te weten welke mogelijkheden er in uw situatie zijn.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472