Contractbreukontslaan

Wanneer u en een wederpartij een overeenkomst hebben gesloten en deze door één van de twee partijen niet nageleefd wordt, kan er worden gesproken van een wanprestatie/contractbreuk. Hieronder staat wanneer er precies sprake is van een contractbreuk en welke maatregelen u daarvoor kunt nemen.

Wanneer is een contractbreuk mogelijk?

Een contractbreuk is alleen mogelijk wanneer er een overeenkomst tussen twee partijen is gesloten. Dit komt in de regel vaker voor dan u wellicht zou denken. Zo sluit u al een overeenkomst als u een pakje boter koopt in de supermarkt of wanneer u besluit ergens wat te eten. De wederpartij verbreekt de termen van een overeenkomst wanneer hij bijvoorbeeld een pakje boter verkoopt wat al aangebroken blijkt te zijn. Ook wanneer u een voedselvergiftiging oploopt tijdens het eten van een maaltijd, spreken we van het niet nakomen van een overeenkomst. Uw behoefte naar eten betekende per slot van rekening niet dat u vergiftigd zou worden.

Het niet nakomen van een overeenkomst kan ook op zakelijk niveau plaatsvinden. Namelijk tussen u als werknemer en de werkgever of tussen twee afzonderlijke bedrijven. Belangrijk hierbij is dat beide partijen bepaalde plichten tot elkaar hebben, oftewel er is sprake van een tweezijdige overeenkomst. U betaalt voor een product en de andere partij is vervolgens verplicht om u te voorzien van het product.

Meer informatie over contractbreuk?
Neem direct contact op!>
  • Snel in contact met specialisten
  • Ook bij het opstellen van algemene voorwaarden
  • Ook bij het beoordelen van een contract
  • Eerste contact altijd vrijblijvend
  • Contractvrijheid zorgt ervoor dat akkoord met onredelijke contracten ook geldig zijn!

    Contractvrijheid

    Bij het opstellen van contracten hebben personen en instellingen de vrijheid om bepaalde clausules toe te voegen die specifiek voor die situatie gelden. We noemen dit met een ander woord ook wel contractvrijheid. Dit betekent echter niet dat bedrijven onredelijke bedingen opnemen in contracten, waardoor zij buiten schot blijven. De wet stelt een duidelijke regel, namelijk dat de toegevoegde clausules niet in strijd dienen te zijn met de wet.

    Pro deo advocaat inschakelenWat moet ik doen?

    Het is uiteraard lastig om correcte voorwaarden te noemen aangezien er zoveel verschillende contracten zijn in Nederland. Het is daarom verstandig om contact op te nemen met een van de aangesloten advocaten van Advocaatinschakelen.nl via het contactformulier. Wij koppelen u aan de meest geschikte advocaat in uw omgeving. Samen met deze gespecialiseerde advocaat kan er gekeken worden naar de voorwaarden.

    Letselschade?
    • Advies op maat
    • Direct contact met een specialist
    • 24 uur per dag bereikbaar
    • Volledige juridische ondersteuning
    Direct contact?
    Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
    >
    AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472