Samenwerkingsovereenkomstovereenkomst

Samenwerkingen tussen bedrijven komen vrij vaak voor in Nederland, maar ook tussen personen en organisaties. We geven hieronder aan waar u op moet letten bij het opstellen van een dergelijke overeenkomst. Ook komen zaken als intellectueel eigendom ter sprake en hoe de rechten van bijvoorbeeld technologische ontwikkelingen zijn geregistreerd.

Samenwerken met ZZP’ers

Naast samenwerkingen tussen bedrijven komt het in de praktijk ook voor dat bedrijven samenwerken met personen. Dit moet u uiteraard niet verwarren met het in dienst nemen van een persoon. Een voorbeeld van deze samenwerking is het inschakelen van een ZZP’er die voor een bedrijf software programmeert.

Onderdelen uit een samenwerkingsovereenkomst

Binnen een samenwerkingsovereenkomst staan verschillende zaken beschreven. Denk hierbij onder meer aan de algemene gegevens van de twee partijen, de duur van de samenwerking, de omschrijving van de samenwerking, considerans (redenen tot aangaan overeenkomst) en specifiekere zaken waaronder het intellectueel eigendom.

Pro deo advocaat inschakelenVoordelen van een samenwerkingsverband

Het samen werken met een derde partij kan vele voordelen voor een bedrijf hebben waaronder schaalvoordelen, technologische innovaties en een betere marktpositie.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472