goederenGoederenrecht

Het goederenrecht is onderdeel van het vermogensrecht in Nederland dat het eigendom en de zeggenschap van goederen en zaken regelt. Hieronder beschrijven wij de meest voorkomende rechten. Zo bestaat het goederenrecht uit twee verschillende onderdelen. Namelijk zakelijke en absolute/relatieve rechten.

Advocaatinschakelen-rechtenZakelijke rechten

Zakelijke rechten is een van de twee onderdelen van het goederenrecht in Nederland en bestaat uit twee deelonderwerpen. Namelijk volledig en beperkte rechten op een zaak. We spreken van zaken met een volledig recht als de persoon in kwestie eigenaar is van een goed of een zaak. Een beperkt recht is veel omvangrijker en bestaat uit erfpacht, mandeligheid (mede eigendom bijvoorbeeld een heg) en opstal. Met een beperkt recht heeft u zoals de naam al doet vermoeden recht op een bepaald deel van het eigendom. U mag bijvoorbeeld gebruik maken van een eigendom van een ander persoon zoals een kavel of zelfs hierop bouwen. Het onderscheid tussen deze twee rechten is van essentieel belang voor een eventuele rechtszaak. Laat u daarom goed informeren door een van de aangesloten advocaten van Advocaatinschakelen.nl.

Absoluut/relatieve vermogensrechten

In het recht wordt er ook gesproken over een absoluut dan wel relatief vermogensrecht. Voorbeelden van een dergelijk recht is een vordering tot een bepaald bedrag of prestatie en een aandeel in een organisatie. U heeft in feite maar recht op een bepaald deel of prestatie die het bedrijf dient te leveren.

Pro deo advocaat inschakelenWaarmee kunnen wij u helpen?

Zoals u heeft kunnen lezen is het goederenrecht vrij omvangrijk. De advocaten van Advocaatinschakelen.nl kunnen helpen met alledaagse problemen als het gaat om zakelijke rechten dan wel absolute rechten. Vul vrijblijvend het contactformulier in om in contact te komen met een van onze experts. Natuurlijk kunt u uw vraag ook telefonisch of per mail stellen.

Rechtsgebieden
Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472