HuurderHuurder

Naast de verhuurder heeft de huurder ook rechten en plichten die hij/zij moet nakomen wil het aanspraak maken op het behoud van de huurruimte. Deze rechten en plichten worden opgesteld in een huurovereenkomst. Een van de meest essentiële plichten die de huurder heeft, is het betalen van de maandelijkse huur. Hieronder koment we nog uitgebreid terug op de rechten en plichten en welke stappen u kunt nemen bij eventueel onrecht.

Plichten

Naast het maandelijks afdragen van de huur heeft u als huurder nog andere plichten zoals het onderhouden van de woning (verbruiksonderhoud). Vaak wordt gedacht dat dit specifiek een taak is van de verhuurder van de woning, maar het onderhouden van de woning doet u samen. Zo dient gebrekkig onderhoud uitgevoerd te worden door de verhuurder terwijl de huurder verbruiksonderhoud moet verrichten. Dit wil zeggen het schilderen van kozijnen en het repareren van veroorzaakte schade in de woning. Daarnaast is het belangrijk dat u een goed huurder bent dat inhoudt dat u geen structurele overlast veroorzaakt en andere asociale handelingen die niet gepast zijn in de buurt waar u woont.

Advocaatinschakelen-rechtenRechten huurder

Wanneer u intrekt in een woning wilt u uiteraard woongenot ervaren. Hier heeft u zelfs recht op, maar waar liggen de grenzen en hoe wordt dit woongenot bepaald? De mate en het soort woongenot is afhankelijk van de plek waarin de huurwoning zich bevindt. Zo kunt u bijvoorbeeld niet verwachten dat het in het centrum van Utrecht rustig zal verlopen in de nachtelijke uren. Naast het woongenot heeft de huurder van de woning ook recht in het herstel van gebreken die door de verhuurder zijn ontstaan. Denk hierbij aan brandschade of gebrekkige onderhoud aan de woning waardoor lekkages ontstaan.

Genotvermindering

Wanneer een gebrek niet wordt opgelost of simpel weg niet kan worden verholpen, kan de huurder van de woning aanspraak maken bij de rechter om een genotsvermindering. Het gaat meestal om zaken die een intern karakter hebben en zoals hierboven al gezegd verholpen kunnen worden. Wanneer de rechter u gelijk geeft, kunt u aanspraak maken op een huurvermindering.

Advocaatinschakelen.nlPro deo advocaat inschakelen

Conflicten tussen huurder en verhuurder kunnen door emotie flink uit de hand lopen waardoor een toekomstige samenwerking niet meer haalbaar zal zijn. Wij van advocaatinschakelen.nl kunnen u helpen bij het organiseren van de rechtszaak en zullen op zoek gaan naar de details die bepalend zijn in het uiteindelijke eindresultaat. Neem direct contact op door het contactformulier in te vullen.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472