schilderAchterstallig onderhoud

Na het sluiten van de huurovereenkomst bent u zeer tevreden met uw nieuwe onderkomen. Op een regenachtige dag ontdekt u plots dat er lekkages zijn, veroorzaakt door gebrekkig en vooral achterstallig onderhoud. Wat zijn uw rechten wat betreft achterstallig onderhoud en welke maatregelen kunt u nemen om de verhuurder aansprakelijk te stellen voor de schade? Onder meer deze vragen bespreken we hieronder verder.

Verhuurder aansprakelijk

In het voorbeeld hierboven is het duidelijk dat er sprake is van achterstallig onderhoud aan de woning die de huurder van de woning niet aan te rekenen valt. De verhuurder is volgens de wet aansprakelijk voor dit soort gebreken en dient deze ook op te lossen in een redelijke termijn. Uiteraard zal de omvang en de staat van het onderhoud drastisch worden meegerekend.

Er wordt bot gereageerd

Een van de eerste stappen wanneer u een probleem heeft met uw huurwoning is door dit te melden aan de verhuurder zelf. Dit kunt u mondeling dan wel schriftelijk aan hem/haar mededelen. Wanneer de verhuurder verbaast dan wel bot reageert en de schade aan de woning niet wilt repareren of betalen, is het verstandig om het hogerop te zoeken. Dit kunt u onder andere doen bij de gemeente of bij de huurcommissie. De bij ons aangesloten advocaten helpen u bij dergelijke gevallen om meer uit uw situatie te halen.

Onderhoudskosten zijn vastgelegd

Veel mensen accepteren zonder pardon de bepalingen die in de huurovereenkomst staan beschreven. Zo kan er tussen neus en lippen door worden verkondigd dat de verhuurder niet aansprakelijk is voor onderhoudskosten aan de woning. Dergelijke voorwaarden zijn in strijd met de wet en kunnen als ongeldig worden verklaard.

Pro deo advocaat inschakelenRechtelijke procedure

Een andere mogelijkheid om de verhuurder aansprakelijk te stellen voor achterstallig onderhoud is door een rechtelijke procedure te beginnen. Wij van Advocaatinschakelen.nl kunnen u helpen bij het opstellen van de zaak en verzamelen diverse bewijsmaterialen om bezwaren af te wentelen. Heeft u nog vragen over deze of andere opties? Vul dan het contactformulier en en kom in contact met advocaten in ons netwerk.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472