Huurovereenkomsthuurovereenkomst

In het zevende deel van het Burgerlijk Wetboek worden alle bijzondere overeenkomsten besproken, waaronder de huurovereenkomst. Binnen deze overeenkomst zijn huurder en verhuurder van de zaak vrij om eigen clausules en voorwaarden in het contract op te nemen. Hierbij geldt wel dat deze niet in strijd zijn met het dringende recht in Nederland. Een huurcontract in Nederland kan zowel schriftelijk als mondeling worden gesloten. De laatstgenoemde raden wij van Advocaatinschakelen.nl ten zeerste af aangezien het lastig is om naar de hand bepaalde zaken te bewijzen.

Huurcontract laten toetsen

De voorwaarden in een huurcontract kunnen in eerste instantie goed ogen, maar in de realiteit flink tegenvallen. Om te voorkomen dat u bij een mogelijk conflict met uw verhuurder geen poot heeft om op te staan, kunt u de voorwaarden laten controleren door de huurcommissie. Deze instantie kijkt onder meer naar de huurprijs van de woning, maar ook toetsen ze of er geen gekke bepalingen in terug te vinden zijn.

Bedrijfsongeval-prodeoRechten en plichten huurder

Een van de zaken die altijd terug te vinden is in een huurovereenkomst, zijn de rechten en plichten van de huurder. Waar mag u op rekenen en welke maandelijkse prijs dient u te betalen voor de woonruimte. Ook uw gedragingen en het herstellen van eventueel aangerichte schade zijn allen in het contract opgenomen. Naast verplichtingen heeft u ook rechten als huurder, zoals het hebben van woongenot en een woonruimte. Het begrip woongenot kan nogal breed worden geïnterpreteerd en omvat verschillende facetten zoals overlast, maar ook dat bepaalde voorzieningen in de woning zoals stroom, water, internet en gas het naar behoren doen. Wanneer een van deze dingen het niet doet heeft u recht op een huurverlaging of zelfs ontbinding van de overeenkomst.

Rechten en plichten verhuurder

Verplichte onderdelen van een huurovereenkomst zijn de rechten en de plichten die een verhuurder heeft. Een van de verplichtingen die een verhuurder heeft is het aanbieden van een woning die voldoet aan de vooraf besproken punten waaronder gas, water en licht. Daarnaast moet de verhuurder van de zaak deze binnen een redelijke termijn na het sluiten van de overeenkomst ter beschikking stellen aan de huurder. Ook bij gebreken die niet te wijten zijn aan de huurder dient de verhuurder deze op te lossen. Wel moeten wij hierbij zeggen dat er een limiet is aan de gemaakte kosten. Zo moet de verhuurder alle gebreken die niet te duur zijn oplossen.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472