Huurder betaalt nieteinde faillissement

Als verhuurder van woonruimte is niets zo vervelend als het te laat krijgen van de huur of het helemaal niet verkrijgen van de afgesproken huurprijs. Wanneer de betalingsdata in de huurovereenkomst staan beschreven, is de huurder automatisch in verzuim na een te late betaling. Dit betekent dat de huurder niet nog eens in gebreken gesteld hoeft te worden door de verhuurder. Hieronder bespreken de verschillende mogelijkheden waardoor u uiteindelijk het huurgeld kan vorderen bij de huurder.

Houdt een dossier bij

Wanneer het vaker voorkomt dat een huurder zijn huur niet betaalt, is het verstandig om een dossier bij te houden. De vervolgprocessen kunnen een stuk sneller worden doorlopen en u heeft meer bewijsmateriaal waarmee u kunt schermen mocht het tot een rechtszaak komen.

Huurincasso

Wanneer het nog steeds niet is gelukt om het huurbedrag te krijgen kan het zinvol zijn om een incassobureau in te schakelen om het huurbedrag alsnog te innen. Zij pushen net zo lang tot de huurder overgaat tot een betaling. Mocht dit geen resultaat opleveren, dan kan het verstandig zijn om een stapje hoger te gaan, namelijk naar de kantonrechter.

Bedrijfsongeval-juridisch adviesKantonrechter

Een kantonrechter in uw buurt is bevoegd om een huurovereenkomst te beëindigen wanneer de verhuurder verschillende bewijs heeft dat er sprake is van een wanprestatie vanuit de kant van de huurder. Na de beëindiging van de huurovereenkomst kunt u als verhuurder de huurder uitzetten.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472