Letselschade

letselschade

Onder het begrip letselschade kunnen alle geestelijke dan wel lichamelijk schade worden gerekend die tijdens of direct na een ongeval of ongeluk zijn ontstaan. Ongelukken zitten vaak in een klein hoekje, maar het kunnen ook ongevallen betreffen die zijn veroorzaakt door roekeloosheid of opzet. Dit kan tijdens uw werk gebeuren (bedrijfsongeval), tijdens het deelnemen aan het verkeer (verkeersongeval), door een medische fout of door het sporten/bewegen. Als slachtoffer van letselschade kunt u mits de andere persoon aansprakelijk is, rekenen op een schadevergoeding.

Berekenen van letselschade

Het is vrij lastig om een schatting of berekening te maken voor de mogelijke schadevergoeding die u kunt verwachten. De lichamelijk schade is meestal met een aantal berekeningen wel te achterhalen, maar het geestelijke deel (immateriële deel) is veel lastiger in te schatten. Door met onze aangesloten advocaten contact op te nemen kan er gekeken worden naar eerdere uitspraken van de rechter bij soortgelijke zaken en kan een inschatting worden gemaakt.

bedrijfsongeval-300x192

Bedrijfsongeval

Zoals de naam al doet vermoeden gaat het om ongelukken die onder werktijd plaatsvinden. Een ongeval met een heftruck, het vallen van een steiger, uitglijden over een natte vloer en vele andere gevallen kunnen het letsel veroorzaken. In veel gevallen is het mogelijk om uw werkgever aansprakelijk te stellen voor de geleden schade. Het bedrijf waar u werkt heeft namelijk een zorgplicht waarin staat dat het er alles aan moet doen om redelijkerwijs een veilige werkomgeving te creëren. Een van onze advocaten kan u helpen bij het onderzoeken van de mogelijkheden.

Uitkering

Het kan voorkomen dat u door de opgelopen letselschade niet langer kan doorwerken binnen de organisatie door uw klachten. Een uiterst vervelende situatie voor zowel u als uw werkgever. U heeft bij letselschade vaak recht op een uitkering.

No cure no pay

Pro deo advocaat inschakelenDe aangesloten letseladvocaten van Advocaatinschakelen.nl werken op basis van een no cure no pay basis. Dat houdt in dat zij alleen worden betaald wanneer zij de zaak voor u winnen. Meer informatie over de mogelijkheden? Kom in contact met een advocaat door het contactformulier in te vullen.

Rechtsgebieden
Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472