whiplash-symptomenWhiplash

Een van de meest voorkomende rug/nekklachten is een whiplash, maar wat betekent dit begrip precies en wat zijn de symptomen van deze klacht? We geven hieronder onder meer op deze vragen een antwoord waarbij we ook kijken naar de consequenties voor een mogelijke schadevergoeding die u kunt eisen van de dader.

Wat houdt een Whiplash in?

De term whiplash wordt gebruikt wanneer uw hoofd plotseling op een krachtige wijze voor en achteruit wordt bewogen. De klachten van een whiplash kunnen direct na het ongeval optreden, maar ook weken dan wel maanden na het incident. Na een bepaalde tijd kunnen de kansen op een schadevergoeding langzaam afnemen.  Er kan een verjaringstermijn van 3-5 jaar op deze zaak liggen. Neem voor meer informatie contact met ons.

nekklachtSymptomen Whiplash

Het kan voorkomen dat u pas een aantal weken zo niet maanden na het ongeluk klachten krijgt die een relatie kunnen hebben met een whiplash. Het is om deze reden goed om de symptomen van deze aandoening te kennen zodat u adequaat kunt reageren. Een aantal van de lichamelijke en geestelijke aspecten hebben we voor u op een rijtje gezet:

– Nekklachten zoals nekpijn en stijfheid in de nek;
– Hoofdpijn;
– Ernstige concentratie stoornissen;
– Vergeetachtigheid;
– Stemmingswisselingen;
– Vermoeidheid;
– Oorsuizingen.

Aansprakelijk stellen schade

De kwestie aansprakelijk is altijd al een lastig verhaal geweest. Zo dient er een causaal verband te zijn tussen de schade en het ongeval. Meestal kan de tegenpartij aangeven dat er ook andere gebeurtenissen zijn die voor of na het ongeval hebben plaatsgevonden die redelijkerwijs de whiplash hebben veroorzaakt.

Waarom Advocaatinschakelen.nl

Pro deo advocaat inschakelen
Om bovengenoemde scenario’s te voorkomen raden we u aan om een letsel advocaat in te schakelen. Vul uw gegevens in en kom in contact met de meest geschikte advocaat in uw regio.

Klachten
Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472