SchadevergoedingAdvocaatinschakelen- loon niet betaald

In veel gevallen heeft u bij letselschade recht op een schadevergoeding die zowel het materiële als immateriële deel omvat. Het materiële deel is meer gericht op de tastbare schade die u heeft geleden zoals minder inkomen, een gebroken been en andere soortgelijke gevallen. Het immateriële deel is vele malen lastiger te bepalen, aangezien het om niet tastbare elementen gaat zoals geleden pijn, traumatische ervaringen en andere gevoelens die hierin vallen. Al dit soort zaken worden hieronder uitgelegd en we concrete voorbeelden behandelen waardoor het gemakkelijker wordt om er een voorstelling van te doen.

Materiële schade

materiele schadeHet materiële deel van de vergoeding is vaak gemakkelijk te berekenen en vormt een optelsom van kosten die gemaakt zijn. Denk hierbij aan medische kosten, weggevallen salaris, gemaakte belkosten, goederen die zijn beschadigd en andere relevante schade die is veroorzaakt tijdens het ongeval.

 

Immateriële schade

De hoogte van het immateriële deel van de vergoeding is een stuk lastiger te bepalen dan het materiële gedeelte van de vergoeding. Het heeft in de meeste situaties wel een verband met elkaar, maar gevoelens van een persoon zijn vaak niet meetbaar te maken. Meestal zien we dat de rechter de schadevergoeding vaak zal baseren op soortgelijke rechtszaken in het verleden.

Advocaatinschakelen-vergoedingWelke kosten worden vergoed

Hierboven kwamen de begrippen materiële en immateriële schade aanbod, maar wat voor een soort kosten kunt u precies in rekening brengen bij de dader? Om u een goed idee te geven hebben we hieronder een aantal veel voorkomende kosten op een rijtje gezet.

– Uw misgelopen inkomen;
– Een gedeelte van het misgelopen inkomen (parttime)
– Kosten voor huishoudelijke hulp;
– Compensatie voor uw pensioen;
– Medische kosten inclusief de reis- en parkeerkosten;
– Revalidatiekosten;
– Compensatie voor constante pijn;
– Kosten voor het aanpassen van uw woning.

Houd alles bij

Een van de belangrijkste zaken die u te allen tijde dient te doen is alle gemaakte kosten bijhouden. Dit betekent dat u alle bonnetjes, parkeertickets en andere betaalbewijzen dient te bewaren. Verzekeraars kunnen hier namelijk een probleem van maken.

Vermindering schadevergoeding

Het kan voorkomen dat het bedrag aan schadevergoeding verminderd dan wel gematigd kan worden. Meestal is dat zo vanwege de aard van de aansprakelijkheid, de rechtsverhouding tussen u en de pleger van de schade en tot slot de draagkracht.

Pro deo advocaat inschakelenWat kunnen wij doen?

Wanneer u letsel heeft opgelopen doordat u slachtoffer bent geweest van een ongeval heeft u waarschijnlijk andere zaken aan uw hoofd. Om te voorkomen dat u uit emotie beslissingen neemt is het verstandig om een letselschade-advocaat in te schakelen. Vul het contactformulier in en wij brengen u in contact met de meest geschikte letselschade-advocaat.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472