Problemen met zakenpartnerproblemen met zakenpartner

Om verschillende redenen kan het voorkomen dat u problemen heeft met uw zakenpartner. U wilt de samenwerking beëindigen omdat er teveel meningsverschillen zijn wat betreft het gevoerde beleid. Wat zijn de rechten en plichten van beide partijen en hoe komen we hier samen op een goede manier uit? Hieronder zullen we de verschillende mogelijkheden met u bespreken zodat u en uw zakenpartner op een correcte manier uit elkaar kunnen gaan dan wel doorgaan.

Juridische consequenties

Bij het beëindigen van een zakenrelatie met uw compagnon zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Ten eerste zal er gekeken moeten worden naar de verdeling van de aandelen in het bedrijf en welke waarde deze opties nu zijn. Ook zaken als concurrentiebeding, de benadering van klanten en al dat soort zaken dienen besproken te worden bij een eventuele beëindiging van een zakenrelatie.

Mediation

Aangezien het beëindigen van een zakenrelatie niet bepaald gunstig kan aflopen voor beide partners is het verstandiger om het conflict te bespreken. Een van de meest gebruikte en tevens succesvolste varianten is het inschakelen van een derde onafhankelijke partij (mediation). U en uw compagnon zullen de problemen intern bespreken en worden daarbij geholpen door een onafhankelijke partij die de gemoederen in het gareel houdt.

Pro deo advocaat inschakelenAdvocaatinschakelen.nl

Naast een legio aan verschillende advocaten hebben wij beschikking over een netwerk van mediatoren in heel Nederland. Voorkom dat problemen leiden tot conflicten die het bedrijf letterlijk kapot kunnen maken. Vul hieronder uw gegevens in en wij zullen u zo spoedig mogelijk benaderen voor een kennismakingsgesprek.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472