Kinderalimentatie

Advocaatinschakelen-alimentatieBij een scheiding ligt vaak de focus op de verdeling van materiële zaken zoals banken, meubels, televisie, auto en de hypotheekaftrek van uw woning. Uw kinderen worden vaak vergeten wat uiteraard spijtig is. Zorg dat u en uw ex-partner goede afspraken maken als het om de kinderen gaat en laat niets aan het toeval over.

Alimentatie

Een van de belangrijkste afspraken die gemaakt moet worden is de alimentatie van zowel de partner als het kind. U en uw partner kunnen samen een bedrag afspreken wat de minst draagkrachtige persoon krijgt om zijn/haar levensonderhoud te kunnen betalen. De alimentatie van het kind mag niet onderling worden geregeld, maar moet worden bepaald door de rechter. De rechter zal het bedrag aan kinderalimentatie baseren volgens de trema normen. Voor het berekenen van de kinderalimentatie wordt naar het netto besteedbaar inkomen (bruto + vermogen) van de ouders gekeken. Het gemiddelde van de twee uitkomsten wordt vervolgens vergeleken met de tabel van het NIBUD om tot een gepast bedrag te komen.

Uitzonderingen voor het berekenen van de alimentatie

Uiteraard zijn er tal van uitzonderingen dan wel opmerkingen te bedenken bij het bepalen van de kind alimentatie. Hieronder zullen een aantal uitzonderingen worden besproken.

– Bij het bepalen van de hoogte van het netto besteedbare inkomen mag u het bedrag verminderen met de inkomensafhankelijke bijdrage ziektekosten.
– Wanneer vermogen niet rendeert wordt er gewerkt met een fictief percentage.
– Fiscale voordelen van een woning, bijtelling van een auto van de zaak worden buiten beschouwing gelaten.

advocaatinschakelen-advocaatMeer weten over kind alimentatie?

Wilt u meer weten over het bepalen van het aandeel kind alimentatie? Neem geheel vrijblijvend contact op met een van de medewerkers van Advocaatinschakelen.nl of vraag direct een gesprek aan via het contactformulier.

 

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472