Partner alimentatie

Advocaatinschakelen-alimentatieVeel van de rechten en plichten die tijdens het huwelijk van toepassing zijn vervallen wanneer er een scheiding aangevraagd wordt. Enkele plichten blijven na de scheiding van toepassing. Zo is het wettelijk verplicht dat de meest draagkrachtige persoon een financiële uitkering betaald aan de minst draagkrachtige persoon. Deze vergoeding is uitsluitend bedoeld als compensatie richting deze partner. Hij/zij is door deze vergoeding instaat om de levensstandaard waaraan hij/zij gewend is geraakt voor te zetten.

Vergoeding onderling regelen?

De hoogte en lengte van een alimentatie mogen de twee partners met elkaar onderling berekenen en bepalen. Wanneer de minst draagkrachtige persoon bezwaar maakt aan deze voorwaarden kan de zaak worden voorgelegd aan de rechter die de hoogte en lengte voor u zal bepalen. U kunt er ook direct voor kiezen om de uitkering door de rechter te laten bepalen.

Advocaatinschakelen-alimentatieduur

De duur van een alimentatie

De lengte van de alimentatie is in wettelijke termijnen vastgesteld. Zo dient u of uw partner voor een periode van twaalf jaar maandelijks alimentatie te storten op uw rekening. Wanneer u een huwelijk had zonder kinderen geldt de regel dat deze afhankelijk is van de tijd dat u getrouwd bent. De scheidingslijn ligt op een termijn van vijf jaar. Een huwelijk wat langer dan vijf jaar stand houdt valt in het kopje van twaalf jaar. Voor de overige gevallen geldt de lengte van het huwelijk. Vier jaar getrouwd betekent een alimentatie met een duur van vier jaar.

Partneralimentatie wijzigen

In een periode van maximaal twaalf jaar kunnen een hoop dingen gebeuren zoals een nieuwe baan van uw ex-partner, ontslag en een nieuwe partner waardoor de alimentatie moet worden gewijzigd. Hij/zij is nu instaat om de levensstandaard die zij gewend was zelf te bekostigen. Ook wanneer de meest draagkrachtige persoon een verandering in het salaris ondergaat is een wijziging van de alimentatie onvermijdelijk. Tot slot zal een alimentatie stoppen indien uw ex-partner of uzelf met een nieuwe partner gaat samenwonen of met deze persoon in het huwelijksbootje stapt.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472