Advocaatinschakelen-vergoedingBewindvoering

Het kan voorkomen dat een persoon niet goed voor zich zelf kan zorgen en financieel de zaakjes niet goed op orde heeft. Dit kan om verschillende redenen plaatsvinden namelijk wanneer uw ouders langzaam dementeren of als uw vriend/kennis door gok problemen dan wel een andere vorm van verslaving. Door de persoon tegen zichzelf en andere te beschermen is het verstandig om bij de kantonrechter een curator, bewindvoerder of mentor aan te wijzen.

Waarom bewindvoering?

Uiteindelijk is een curator of andere bewindvoerder nodig om uw naaste, kennis of vriend te helpen en te beschermen tegen zichzelf. Zo kan de curator een koopovereenkomst verbreken wanneer hij/zij geen toestemming heeft gegeven voor deze aankoop. Het gaat om aankopen die qua grote van het bedrag buiten de normale proporties vallen of doordat deze terugkerende verplichtingen met zich meebrengen. Ook casino’s in Nederland moeten doormiddel van een screening mensen met een curator eruit filteren.

Advocaatinschakelen-te-laat-betaald

Aanvragen van bewindvoering

Het aanvragen van bewindvoering, mentorschap of curator dient doormiddel van een formulier te geschieden. In het betreffende formulier staat precies welke stukken en andere documenten u moet opsturen naar de kantonrechter in uw regio. Wanneer u een specifieke vraag heeft is het uiteraard ook mogelijk om telefonische contact op te nemen met een van de medewerkers van Advocaatinschakelen.nl.
Zoals u wellicht heeft kunnen lezen hebben wij hierboven een aantal keren verschillende soorten termen bewindvoering gebruikt. Zo zijn begrippen bewindvoerder, curator en mentor een aantal keer voorbij gekomen, maar wanneer kunt u het best gebruikmaken van een bepaalde optie?

– Bewind voor financiële zaken. Vaak komt deze vorm van bewindvoering voor wanneer de persoon niet meer instaat is om de financiële zaken te regelen. Dit kan om gezondheidskwesties gaan, maar ook wanneer uw ouders in een zorginstelling geplaatst moeten worden.

– Mentorschap voor persoonlijke zaken. Naast financiële zaken kan het ook voorkomen dat een persoon niet meer instaat is om zijn persoonlijke zaken te onderhouden. Denk hierbij om thuiszorg of begeleiding tijdens alledaagse handelingen.

– Handelingsonbekwaam. Tot slot kan het voorkomen dat een persoon door zijn psychische gesteldheid onder curatele worden gesteld; niet instaat is om na te denken over de financiële gevolgen die een aankoop heeft op de lange termijn.

advocaatinschakelen-advocaat

Wat kan advocaatinschakelen.nl betekenen?

Wij kunnen u advies geven over het maken van de juiste beslissing omtrent het aanvragen van een mentor, curator of bewindvoerder. De verschillende juridische gevolgen zullen in een dergelijk gesprek aanbod komen. Neem voor meer informatie contact met ons op! Dit is al te realiseren door het hieronder staande formulier in te vullen.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472