Advocaatinschakelen-alimentatieduurAanvragen

U merkt dat een persoon in uw directe omgeving zoals familie, kennissen dan wel een vriend zijn/haar beslissingen niet meer in eigen handen heeft. Dit kan onder andere doordat hij verslaafd is aan bijvoorbeeld gokken of het kopen van producten. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden waarbij bewindvoering ingeschakeld kan worden. U vraagt zich wellicht af wat u kunt doen om deze persoon in bescherming te nemen. De procedure wordt hieronder aan u uitgelegd.

Bedrijfsongeval-prodeo

Schriftelijke aanvragen

U kunt een verzoek tot een onder curatele stelling, bewindvoering of mentorschap aanvragen via één van de formulieren die is terug te vinden op de website van de Rijksoverheid. Wanneer u het document opent staan alle vervolgstappen uitgelegd waaronder de documenten die u moet meesturen. Om het gemakkelijk en overzichtelijk te houden hebben we hieronder de verschillende documenten op een rijtje gezet:

– Een uittreksel uit de gemeentelijke basis administratie.
– Een verklaring van een deskundig persoon (dit is geen vereisten, maar wordt wel op prijs gesteld).
– Een verklaring van de voorgestelde curator
– Een verklaring die ondertekend is door naaste familieleden.

In hoger beroep

Wanneer de aanvraag wordt afgeketst door de kantonrechter, is er nog maar één mogelijkheid die u kunt ondernemen om te bewijzen dat de persoon in kwestie onder bewind/curatele geplaatst dient te worden. U kunt namelijk in hoger beroep gaan na aanleiding van de uitspraak van de rechter. Voordat het zover moet komen is het altijd verstandig om de aanvraag door een advocaat te laten controleren. Hierdoor voorkomt u onnodige fouten, waardoor de kans op goedkeuring vele malen hoger zal zijn.

advocaatinschakelen-advocaatAdvocaatinschakelen?

Wij raden u aan om altijd gebruik te maken van een advocaat, aangezien een fout of verkeerde formulering het gehele proces kan vertragen. Vraag voor meer informatie direct een gratis offerte aan via onze website.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472