Advocaatinschakelen-beschermingsbewindBeschermingsbewind

Als een persoon niet meer instaat is om zijn financiële zaken af te handelen is het aan te raden als familie of zelf een bewindvoerder aan te vragen. Dit moet u aan de hand van een speciaal formulier per post versturen.

Handelsbekwaam of onbekwaam?

Wanneer een bewindvoerder is toegewezen aan de onder bewind gestelde heeft deze persoon een aantal verplichten en taken die hij dient te volbrengen. Zo moet de bewindvoerder het vermogen van de onder bewind gestelde beheren, dit betekent echter niet dat overeenkomsten die worden gesloten door de persoon in kwestie ongeldig verklaard kunnen worden zoals dat bij onder curatele wel het geval is. Het grote verschil met een bewindvoering is dat deze niet openbaar wordt gemaakt in tenminste twee kranten. Wanneer winkeleigenaren kunnen aantonen dat zij geen weet hadden van deze kwestie dan kan de overeenkomst in stand blijven. Om zulke situaties te voorkomen is de taak van bewindvoerder om te zorgen dat dit openbaar wordt gemaakt.

Advocaatinschakelen-curateleTaken van de bewindvoerder

Het takenpakket van een bewindvoerder is zeer complex en omvat een heleboel zaken waaronder het vaststellen van de totale inboedel/vermogen van een bepaald persoon. Hij dient dit drie maanden na de bekendmaking van de rechter te communiceren. Vervolgens dient hij ieder jaar een verantwoording af te leggen bij de rechter over de huidige stand van zaken. Hieronder hebben we een aantal taken van de bewindvoerder op een rijtje gezet:
– Het aanvragen van huurtoeslag en zorgtoeslag;
– Uitkering aanvragen’
– Het betalen van gemeentelijke belastingen en openstaande schulden;
– Belastingafgifte regelen.
Dit is slechts een kleine greep uit het financiële takenpakket van een bewindvoerder.

advocaatinschakelen-advocaatAanvragen bewindvoering

Voor het aanvragen van een bewindvoering heeft u geen advocaat nodig. U dient het formulier te downloaden via de website van de Rijksoverheid. Wanneer u het formulier met bijbehorende bijlage heeft ingevuld moet u deze opsturen naar de kantonrechter in uw regio. De rechter zal de aanvraag bekijken en een terugkoppeling geven. Belangrijk hierbij is dat u alle bijlage zult aanleveren, dit vergroot de kans dat de aanvraag zal worden goedgekeurd door de kantonrechter.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472