Advocaatinschakelen-mentorschapMentorschap

Om verschillende redenen kan het voorkomen dat een persoon niet meer instaat is om zichzelf te verzorgen. Het kan in de regel gaan om gezondheidskwesties dan wel psychische redenen waarom een persoon zich niet meer verzorgd. Wanneer iemand in uw omgeving met deze klachten rond loopt is het verstandig om contact op te nemen met de familie/kennissen om samen te zoeken naar een geschikte oplossing. Een van deze oplossingen is te zoeken naar een mentor die de persoon onder zijn hoede neemt.

Aanvragen van mentorschap

Doormiddel van een formulier die te downloaden is op de website van de Rijksoverheid kunt u een schriftelijke aanvraag doen bij de kantonrechter. Om de kans op toekenning te vergroten zijn een aantal zaken extreem belangrijk namelijk dat u gesproken heeft met de familieleden en deze heeft gevraagd het formulier te tekenen en eventueel te vragen voor een verdere verklaring. Naast de verklaringen van familieleden is het ook aan te raden om de uitspraak van een deskundig persoon in het formulier op te nemen. Ten slot dient u een uittreksel uit het Gemeentelijk basis administratie toe te voegen bij het formulier.

Beëindigd of gewijzigd

Om een aantal redenen kan het huidige mentorschap vervallen dan wel worden gewijzigd. Een van deze redenen is wanneer de mentor overlijdt, daarnaast kan het ook voorkomen dat er vooraf een termijn is vastgesteld of doordat er een ontslag plaatsvindt van de mentor. Dit laatste kan gerealiseerd worden door de mentor zelf, familieleden, het openbaar ministerie of de kantonrechter. Vaak is er sprake van gewichtige redenen of voldoet de mentor niet meer aan het profiel.

advocaatinschakelen-advocaatAdvocaatinschakelen.nl helpt u mee

Wij van Advocaatinschakelen.nl kunnen u op verschillende manieren helpen. Zo is het mogelijk om u advies te geven tijdens het aanvragen van een mentorschap, maar ook om een huidig mentorschap te beëindigen. Meer informatie over deze en andere mogelijkheden? Vul in het formulier uw gegevens in en kom direct in contact met een van onze advocaten.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472