Gezinshereniging

Advocaatinschakelen-gezinsherenigingDoor politieke oorlogen of andere ingrijpende omstandigheden kan het voorkomen dat u en uw familieleden van elkaar worden gescheiden. Al dit soort zaken worden besproken in het vreemdelingenrecht. Dit recht is een afgeleide van de internationale verdragen van onder andere de Europese unie en de wereldwijd geldige rechten van de mens.

Strenge regels en richtlijnen

Wanneer vreemdelingen van buiten de Europese unie naar Nederland komen om langer dan drie maanden in het land te verblijven is een verblijfsvergunning nodig. Het verkrijgen van een machtiging tot voorlopig verblijf is vrij lastig en moet aan een aantal strenge voorwaarden voldoen wil deze geaccepteerd worden door de Nederlandse overheid. Zo is het onder andere zaak dat de vreemdeling in kwestie opgevangen wordt door een persoon die instaat is om het onderhoud te verzorgen. Wanneer deze persoon wil studeren in Nederland geldt de eis dat de vooropleiding voldoet aan de internationale richtlijnen. Ook dient de persoon aan te tonen dat hij/zij instaat is om de studie zelf te bekostigen.

Inburgeringsexamen

Als uw referent (echtgenoot) of familielid erin is geslaagd om een tijdelijke verblijfsvergunning te bemachtigen is het vervolgens zaak dat deze persoon een inburgeringsexamen aflegt. Om deze zo goed mogelijk te maken mag de persoon in kwestie bij de partner/familielid de test voorbereiden.

Pro deo advocaat inschakelenRol van Advocaatinschakelen.nl

Een gezinshereniging kan om verschillende redenen verkeerd aflopen. Het papierwerk is op een verkeerde manier ingevuld of de aanvraag wordt geweigerd doordat een bepaald document ontbreekt. Om dit te voorkomen is het verstandig om een advocaat naar het complete dossier te laten kijken. Meer weten over het inschakelen van een advocaat? Neem contact met ons op door het formulier in te vullen.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472