Naar NederlandNederland

Het naar Nederland transporteren van een persoon kan om verschillende redenen plaatsvinden. Zo is het mogelijk dat u een familielid naar Nederland haalt om weer herenigd te worden. Ook werkgevers kunnen door gebrek aan kennis in ons eigen land mensen uit het buitenland halen. Beide personen die vanuit Nederland deze aanvraag doen worden door de wet bestempeld als referenten.

Advies vragen bij IND

Als referent heeft u recht om kosteloos advies aan te vragen bij de Immigratie en Naturalisatie dienst (IND). U kunt onder andere vragen hoe groot de kans is of de vreemdeling kans maakt op een verblijfsvergunning en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn.

Advocaatinschakelen-alimentatie-betalen

Referent belangrijkere rol

Sinds januari 2013 heeft de referent veel meer verantwoordelijkheden bij het regelen van het verblijf voor de vreemdeling. Hij vraagt niet alleen de vergunningen aan bij de verschillende instanties, maar heeft ook het recht om bij eventueel weigering van het verblijf een bezwaar in te dienen.

Erkend referent voordelen

Binnen het migratiebeleid wordt er onderscheidt gemaakt tussen erkende en gewone referenten. Het grote verschil tussen deze twee statussen is de snel dat een aanvraag wordt afgewerkt door het Immigratie en naturalisatie dienst. Wanneer u als werkgever behoort tot de erkende referent kan er na twee weken al een besluit volgen.

Wanneer is erkenning verplicht?

Bij een aantal bedrijven/instellingen is het hebben van een erkenning verplicht. Zo moeten werkgevers van kennisimmigranten, onderzoeksinstellingen, onderwijsinstellingen, uitwisselingsorganisaties en au-pair-bureaus in het bezit zijn van een erkenning. U vraagt zich wellicht af wanneer u als werkgever erkend bent en hoe deze status verkregen kan worden. Als werkgever bent u erkend wanneer u een convenant heeft met de IND. Ook door aanmelding kunt u de status van erkend krijgen.

advocaatinschakelen-advocaat

Rol van Advocaatinschakelen.nl

De aangesloten experts van Advocaatinschakelen.nl kunnen u helpen bij het aanvragen van een erkenning en kunnen advies geven over de nodige stappen die u moet nemen om de kans tot succes groter te maken. Benieuwd naar de mogelijkheden die we u nog meer kunnen bieden? Vraag via het onderstaande formulier een afspraak aan.

Gezinshereniging
Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472