Aanvragen

Advocaatinschakelen-scheidingaanvragenBij een scheiding komen meer zaken kijken dan u in eerste instantie zou verwachten. Zo dient u de bezittingen te verdelen (mits in gemeenschap van goederen getrouwd) en wanneer u kinderen heeft die nog minderjarig zijn moet u een ouderschapsplan opstellen. Voordat u al deze stappen doorloopt moet de scheiding eerst aangevraagd worden.

Eerst stap

De eerste stap in het beëindigen van een huwelijk is het aanvragen van een scheiding. Om dit te doen moeten u en uw partner een verzoekschrift indienen bij de rechtbank. Om deze handeling te doen moet u en uw partner afhankelijk van de situatie een dan wel twee advocaten inschakelen. Wanneer uw beide het eens bent met de scheiding is slechts één advocaat noodzakelijk bij deze zaak. Indien een van jullie het niet eens is dient hij/zij een bezwaar in te dienen tegen de scheiding (verweer). In deze situaties zijn twee advocaten noodzakelijk om de rechtszaak te leiden.

Informatie bij verzoekschrift

Het verzoekschrift omvat een aantal zaken zoals de alimentatie, de manier waarop u getrouwd bent en of u kinderen heeft die minderjarig zijn. Daarnaast zal ook worden gekeken waar de partners gaan wonen en welke invloed dit heeft op de omgeving van eventuele kinderen etc.

Zoals hierboven al is besproken zal een advocaat ingeschakeld moeten worden die u eventueel kan helpen bij het invullen van een verzoekschrift voor een scheiding. Wij vinden het belangrijk dat u de juiste keuzes maakt en bieden u daarom de mogelijkheid aan om rustig met een van de aangesloten advocaten van Advocaatinschakelen.nl te kijken.

advocaatinschakelen-advocaat

Neem contact op

Om een scheidingsverzoek in te willigen moeten er redenen gegeven worden die aantonen dat een scheiding de enige mogelijkheid is. Door onze lange ervaring binnen dit vakgebied kunnen wij u helpen bij het formuleren van deze redenen. Vraag direct contact op met een van onze advocaten.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472