En dan

Advocaatinschakelen-en-danNa veel praatsessies met uw partner is er maar één mogelijkheid over en dat is overgaan tot een scheiding. Maar wat komt er allemaal bij een scheiding kijken en welke stappen moeten u en uw partner nemen om het eens te worden met de voorwaarden.

Praktische zaken

Wanneer u en uw partner van elkaar gaan scheiden moet u rekening houden met praktische zaken zoals waar u en uw partner gaan wonen, heeft ieder spaargeld, wat gebeurt er met de kinderen, steunt uw familie de plannen om te gaan scheiden etc. U moet goed nadenken over de mogelijke gevolgen die een scheiding te weeg kan brengen bij u maar ook uw kinderen en partner. De bovenstaande opsomming is slechts een fractie met alle zaken die geregeld moeten worden tijdens het beëindigen van een huwelijk. Zorg er daarom voor dat u en uw partner de tijd nemen om zaken op orde te stellen. Ook het te goedkoop regelen van een scheiding kan tot de nodige problemen leiden zoals achteraf financiële problemen en andere onaangenamen verassingen.

Vooraf afspraken maken
Om tijdens het scheidingsproces ruzies te voorkomen is het belangrijk dat u vooraf al afspraken maakt over uw kinderen, geldzaken, woonruimte en andere onderwerpen die reeds zijn behandeld. Wanneer u onder huwelijkse voorwaarden bent getrouwd is het verstandig om bij de notaris de eigendommen evenredig te verdelen. Dit kan tijdens de scheidingsprocedure een hoop oponthoud en kosten schelen.
Ouderschapsplan
Advocaatinschakelen-contracttekenenSinds 2006 is het niet langer de taak van de Rechter om een plan op te stellen voor de verzorging van de kinderen, maar van de ouders zelf. Ook hier geldt dat er duidelijke en vooral schriftelijke afspraken moeten worden gemaakt. Dit kunt u het best doen met de begeleiding van een advocaat of notaris.

Aanvragen van een scheiding

Wanneer u een scheiding wilt aanvragen dient dit via de Rechtbank te gebeuren. Het opstellen en het versturen van een verzoekschrift mag uitsluitend worden gedaan door een advocaat. Wij van Advocaatinschakelen.nl kunnen u onder andere helpen bij het opstellen van een geldig en rechtelijk verzoekschrift.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472