Hypotheek

Advocaatinschakelen-huis-scheidenEen van de vragen die tijdens een scheiding kan spelen is wat gebeurt er met de woning wanneer besloten wordt om van elkaar te scheiden? In ongeveer 70% van de scheidingsgevallen is een woning gekocht op basis van twee inkomens. Wanneer een van deze inkomens wegvalt kan dit vervelende consequenties hebben voor het opbrengen van de maandelijkse hypothecaire lasten.

Wat gebeurt er met de woning?

In vrijwel alle gevallen zullen banken alleen een hypotheek verstreken wanneer beide woningeigenaren garant staat voor de eventuele consequenties. Bij een scheiding kunnen er twee situaties zich voordoen namelijk een van de twee partners koopt de andere partner af en neemt een eigen hypotheek op het huis. De andere optie is dat de woning wordt verkocht op de huizenmarkt.

bedrijfsongeval-wat-nuHypotheek overnemen, maar hoe?

In het vorige kopje gaven we al aan dat het mogelijk is om het aandeel van uw partner over te kopen en de woning zelf te kopen met een nieuwe hypotheek. Dit klinkt uiterst simpel, maar hoe werkt deze constructie precies?

Taxatie
De kans dat de woning tijdens uw huwelijk meer of minder waard is geworden is aanwezig. Om deze redenen moet de woning worden getaxeerd door een erkend makelaar of taxateur. Spreek de details over de mogelijke waarde goed met elkaar af. We raden dan ook aan om een vrijblijvende taxatie te laten verrichten. Dit voorkomt achteraf een hoop ruzies die de scheiding op een verkeerde manier beïnvloeden.

Voortzetten hypotheek
Een van de vragen die de bank u zal stellen is: ” hoe wilt u de uitkoop en het overige deel hypotheek financieren?” Dit zijn belangrijke vragen die u zich moet stellen. Is het financieel wel haalbaar om de hypotheek in zijn volledigheid te financieren? De advocaten van Advocaatinschakelen.nl kunnen ook helpen bij het uitzoeken van de mogelijke financieringsmogelijkheden.

Overdracht woning
Wanneer het is gelukt met de financiering van de woning moet de overdracht nog juridisch worden vastgesteld. Dit moet u doen bij de notaris.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472