Kosten

Wanneer u en uw partner besluiten om een echtscheiding aan te vragen is dit absoluut niet gratis. Vaak denkt men dat een scheiding een gemakkelijke procedure is die met een brief opgelost kan worden. In de praktijk blijkt dat het aanvragen van een echtscheiding verschillende kosten met zich meebrengt.

couple consults talking to psychologist

Kosten advocaat

Bij een scheiding heeft u onder andere te maken met één of meerdere advocaten, dit is afhankelijk van de manier van scheiden. Wanneer er sprake is van een eenzijdige scheiding is het wettelijk verplicht dat er voor zowel u als uw partner een andere echtscheidingsadvocaat ingeschakeld dient te worden. Wanneer u wilt scheiden is het verstandig om eerst contact te zoeken met een advocaat van Advocaatinschakelen.nl. Naast de kosten van een advocaat worden ook andere posten bij u in rekening gebracht. Hierbij moet u onder andere denken aan een bezoek aan de Rechtbank (griffierecht), maar ook aan een mogelijke deurwaarder wanneer de scheiding uit de hand loopt. Ook het heen en weer reizen en het telefoneren kunnen u veel geld kosten. De meeste kosten die u maakt tijdens een echtscheiding worden niet vergoedt door uw rechtsbijstandsverzekering.

Kosten vergoed?

Niet iedereen in Nederland kan de kosten die een scheiding teweeg brengt opbrengen. De overheid is verplicht om deze mensen doormiddel van een rechtsbijstand toch de mogelijkheid te geven om toch te scheiden.

bedrijfsongeval-wat-nu

Waarom Advocaatinschakelen.nl?

Wanneer u kiest voor Advocaatinschakelen.nl profiteert u niet alleen van een advocaat opmaat, maar wij zullen ook de verschillende mogelijkheden met u doornemen wat de scheiding betreft. Wij zullen streven om de kosten van een scheiding zo laag mogelijk te houden zonder dat dit ten komsten gaat van de uiteindelijke kwaliteit. Dit doen we zowel voor mensen die een rechtsbijstand hebben als voor mensen die de advocaat zelf betalen. Meer weten of direct in contact komen met een van onze advocaten? Vul het onderstaande formulier in en kom het te weten.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472