Bedrijfsongeval-prodeoStrafrecht

Binnen het strafrecht worden alle handelingen en gedragingen behandeld waaraan burgers zich in Nederland moeten houden. Wanneer iemand zich niet aan een van deze regels houdt is er sprake van een strafbaar feit. Er zijn twee soorten strafbare feiten die gepleegd kunnen worden namelijk overtredingen en misdrijven. Aan overtredingen zijn lichte straffen verbonden zoals een bekeuring. Misdrijven daarin tegen zijn ernstige overtredingen zoals inbraak, vandalisme en andere vormen van geweldpleging.

Geweldpleging

Bent u slachtoffer van of wordt u beschuldigd voor openlijke geweldpleging? Voor al uw vragen bent u bij Advocaatinschakelen.nl aan het juiste adres. Wij geven u advies en bespreken welke vervolgstappen u kunt nemen.

mishandelingWat is openlijke geweldpleging? Zoals de naam al doet vermoeden gaat het om het plegen van geweld tegen personen of goederen in een openbare omgeving. Sinds een aantal jaar kunnen medestanders die zich in dezelfde groep bevinden als de geweldplegers ook aansprakelijk worden gesteld. Het aanmoedigen of het bemiddelen kan al genoeg zijn om hoofdelijk aansprakelijk gesteld te worden. Dit betekent dat u voor alle kosten kunt betalen die tot stand zijn gekomen bij een strafbaar feit.

Wat kunnen wij doen? Wanneer u zich in de groep geweldplegers bevindt is het verstandig om een advocaat in te schakelen. De rechters in Nederland zullen u snel aansprakelijk stellen voor de geleden schade, wat hoog in de cijfers kan lopen. Ook wanneer u slachtoffer bent van een geweldpleging bent u bij ons aan het juiste adres. Via het contactformulier kunt u direct een strafrecht advocaat inschakelen.

Huiselijk geweld

Helaas komt huiselijk geweld nog iedere dag in diverse gezinnen in Nederland voor. Wanneer u slachtoffer bent van huiselijk geweld doet u er verstandig aan om direct aangifte te doen bij de politie. Deze eerste stap dient u zelf te doen. De vervolgstappen kunnen in onderling overleg bespreken.

Wat verstaan wij onder huiselijk geweld? Het woord huiselijk geweld omvat een veel bredere context dat u wellicht zal denken. Het betreft niet alleen geweld dat binnen een woning zich afspeelt, maar ook in de huiselijke kring. Met dit laatste doelen we op ouders en kinderen, maar ook andere familieleden kunnen binnen deze kring vallen. Huiselijk geweld kan worden onderscheiden in een aantal verschillende vormen zoals mishandeling, bedreigingen, misbruik, verwaarlozing en eerwraak.

Advocaatinschakelen-strafbaarfeit

Diefstal

Wanneer u op een onrechtmatige manier iemands bezitting(en) in bezit neemt kan er worden gesproken over een diefstal. Wanneer u schuldig bent aan diefstal kunnen afhankelijk van de gestolen voorwerpen vervelende geldboetes ontstaan. Ook wanneer u een poging tot diefstal onderneemt kunt u worden vervolgd. Wordt u voor een van deze zaken verdacht, dan krijgt u een dagvaarding thuis gestuurd. Voor begeleiding tijdens deze zaak is het inschakelen van een advocaat noodzakelijk. Wij van Advocaatinschakelen.nl kunnen u hierbij helpen.

Mishandeling

Wij van Advocaatinschakelen.nl helpen zowel het slachtoffer als de persoon die ervan wordt beschuldigd dat hij iemand heeft mishandeld. Bij lichamelijk mishandeling wordt de volgende definitie gegeven namelijk: mishandeling is het toebrengen van verwondingen, pijn of andere vorm van schade aan het lichaam van een persoon. Een aantal voorbeelden waaraan u kunt denken zijn seksuele-, kinder-, dier- en ouderen mishandeling. Naast lichamelijke schade kan er ook sprake zijn van geestelijke mishandeling in de vorm van onder andere vernederingen. Wanneer u slachtoffer bent van een van deze ernstige feiten kunt u het best zo snel mogelijk een aangifte doen bij de politie. Wij kunnen u in het proces verdedigen en een zo hoog mogelijke straf en schadevergoeding voor u uit het vuur slepen.

Bedreiging

Bedreiging is een term die we allemaal wel kennen, maar wanneer is een bedreiging strafbaar en hoe gaat de procedure in zijn werking. In een gesprek met onze advocaat zullen we hier uitgebreid op terugkomen.

advocaatinschakelen-advocaatVragen of opmerkingen

Heeft u nog vragen of opmerkingen over de verschillende strafbare feiten? Vraag direct een offerte aan door het contactformulier in te vullen. Wij van Advocaatinschakelen.nl zullen vervolgens beoordelen welke advocaat het beste past bij uw situatie.

Rechtsgebieden
Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472