Advocaatinschakelen-agressieBedreiging

Het woord bedreiging is een zeer breed onderwerp dat in veel situaties in zowel uw persoonlijke dan wel uw zakelijke leven terugkomen. Sommige bedreigingen hebben geen intentie om als bedreiging over te komen. Wanneer iemand onder invloed van alcohol of drugs een persoon een klap wilt verkopen is dit niet direct een bedreiging. Hieronder zullen we situaties beschrijven waar wel degelijk sprake is van een bedreiging en welke strafeisen gehanteerd worden.

Heeft u te maken met bedreiging?
Neem direct contact op!>
 • Snel in contact met specialisten
 • Veel ervaring met strafrecht
 • Snel weten wat uw rechten zijn
 • Eerste contact altijd vrijblijvend
 • Bedreiging is niet alleen fysieke bedreiging!

  Soorten bedreigingen

  We zagen net al dat een bedreiging de intentie heeft om iemand kwaad te doen. Strafrechtelijk zijn een aantal factoren op een rijtje gezet waaruit blijkt of iets een serieuze bedreiging is of gewoon kan worden bestempeld als plagerij. Vaak denkt men dat bedreigingen alleen op personen gericht kunnen worden. Dit blijkt echter niet geheel waar te zijn, zo kunt u ook goederen en rechtelijke personen zoals bedrijven en instellingen bedreigingen.

  Fysieke bedreiging: hieronder vallen bedreigingen met huiselijk geweld, mishandeling, verkrachting en zelfs met de dood. Ook het dreigen met vandalisme van goederen kan onder deze noemer worden bestempeld. Voor deze bedreigingen kan een dader een gevangenis krijgen van maximaal 2 jaar of een geldboete van maximaal 3600 euro.

  contract– Schriftelijke bedreiging: de hierboven staande bedreigingen in de vorm van schriftelijke communicatie. Denk hierbij aan kogel en poederbrieven, dreigmails en dreiging per sms. Ook bommeldingen vallen onder deze categorie. De gevangenisstraf van schriftelijke bedreigingen ligt maximaal op vier jaar of een geldboete die kan oplopen tot €19.000 euro.

  – Terroristische bedreiging: wanneer er sprake is van een terroristische dreiging kan de gevangenis straf oplopen tot maar liefst 6 jaar en een geldboete van €76.000 euro.

  Onterecht veroordeeld

  Het Nederlands rechtssysteem zit zo in elkaar dat u niet zomaar onterecht veroordeeld wordt voor een bedreiging. De benadeelde partij moet altijd met bewijsmateriaal komen die aangeven dat de bedreiging van u afkomstig is. Wanneer getuigen of andere vormen van bewijs ontbreken zal de zaak geseponeerd worden.

  advocaatinschakelen-advocaatPro deo advocaat

  Kunt u geen advocaat betalen met uw inkomen? In zulke gevallen is het mogelijk om toevoeging te vragen van de overheid waardoor het wel mogelijk wordt om een advocaat in te schakelen. Binnen het netwerk van Advocaatinschakelen.nl zijn een aantal pro deo advocaten opgenomen. Vul uw gegevens in en kom in contact met een van deze specialisten in het strafrecht.

  Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
  Direct contact?
  Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
  >
  AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472