Huiselijk geweld

huiselijk geweldHuiselijk geweld komt helaas nog te vaak voor in verschillende huishoudens in Nederland. We spreken van huiselijk geweld wanneer iemand uit de huiselijke kring het geweld pleegt. Het is dus niet zo dat het geweld per definitie plaatsvindt in de buurt van het huis, maar het woord heeft relatie met de dader. Wanneer u slachtoffer bent van huiselijk geweld kunt u dit doormiddel van een aangifte melden.

Huiselijk geweld is een breed begrip

Onder huiselijk geweld valt niet alleen fysiek geweld wat veel mensen denken, maar ook het bedreigen van naasten (geestelijk geweld), aantasting van persoonlijke integriteit, seksuele aantasting en alles wat daar verband mee heeft. De term huiselijk geweld komt niet voor in het strafrecht. Dit betekent uiteraard niet dat het geen strafbaar feit is. De verschillende onderdelen zoals mishandeling, verkrachting, bedreiging en andere vormen van geweldpleging zijn wel opgenomen in het strafrecht.

Meer juridische informatie bij huiselijk geweld?
Neem direct contact op!>
 • Snel in contact met specialisten
 • Volledige discrete ondersteuning
 • Snel weten wat uw rechten zijn
 • Eerste contact altijd vrijblijvend
 • Huiselijk geweld kan ook mentaal geweld zijn!

  Procedure huiselijk geweld

  De procedure van huiselijk geweld begint altijd bij de politie aangezien er aangifte gedaan dient te worden. Er zal altijd een contactverbod worden ingesteld tussen de pleger van geweld en de slachtoffers, in het geval van huiselijk geweld wordt vaak door de burgermeester van een gemeente een huisverbod opgesteld van 10 dagen. Binnen deze tijd zal er worden gekeken welke hulp ingeschakeld zal worden.

  In beroep gaan

  Pro deo advocaat inschakelenWanneer de zaak geseponeerd wordt door de politie heeft u recht om in beroep te gaan. Wij van advocaatinschakelen.nl kunnen u helpen om de zaak aan te vechten bij de rechter. Vul uw gegevens in zodat wij de best mogelijke advocaat in uw regio te selecteren.

  Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
  Direct contact?
  Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
  >
  AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472