Mishandeling

We spreken van mishandeling wanneer de dader geweld gebruikt tegen één of meerdere personen. Het geweld dat wordt ingezet moet opzettelijk zijn aangebracht op het lichaam van het slachtoffer.Aangezien het begrip mishandeling vrij breed geïnterpreteerd kan worden wordt het begrip onderverdeeld in een aantal categorieën die hieronder tevinden zijn.

Soorten mishandeling

Het woord mishandeling wordt in het Nederlands recht opgedeeld in een aantal subgroepen namelijk:
mishandeling

  • Seksuele mishandeling;
  • Mishandeling met de dood als gevolg;
  • Zware mishandeling;
  • Kindermishandeling;
  • Dierenmishandeling;
  • Ouderenmishandeling.

De meeste van de hierboven genoemde mishandelingen zullen u wel bekend in de oren klinken, maar wat bepaald of iets een zware mishandeling is? En welke stappen kunt u als slachtoffer ondernemen tegen de dader van het geweld?

Actie ondernemen

stopWanneer u slachtoffer bent van een mishandeling of u ziet dat een persoon, kind of dier mishandeld wordt kunt u direct actie ondernemen. Bij de politie moet u aller eerst een aangifte tegen de dader(s) in te dienen met een verklaring. Op deze wijze zal de strafrechtelijke procedure in werking worden gezet. Gedurende het hele proces kunt u de hulp van de advocaten inschakelen. Wij van Adovcaatinschakelen.nl zullen u voorzien van juridisch advies en helpen u mee om een zo hoog mogelijke strafeis te krijgen. Vul uw gegevens in het onderstaande contactformulier in om contact op te nemen met een van onze medewerkers.

Wanneer sprake van een zware mishandeling?

Het is uiteraard aan de rechter wat hij verstaat onder zware mishandeling, maar we geven toch een aantal indicatoren waar de rechter op let. Zo zal de geneestijd een zeer belangrijke factor spelen, eventuele ongeneesbare bijwerkingen zoals een hersenbeschadiging of een trauma voor het leven bij een zwaar vergrijp.

Pro deo advocaat

Pro deo advocaat inschakelenHeeft u niet genoeg geld om een advocaat in te schakelen? De overheid heeft speciaal voor deze mensen een speciale regeling in het leven geroepen namelijk toevoeging. Door deze toevoeging bent u instaat om een pro deo advocaat in te schakelen die de zaak zal leiden. Wij van Advocaatinschakelen.nl zoeken graag naar de meest geschikte pro deo advocaat binnen ons grote netwerk van verschillende disciplines.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472